A rendőrség tájékoztatása szerint, a közlekedésrendészet 712 gyorshajtót rögzített a vármegye közútjain, valamint hét személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

Az egyenruhások a passzív biztonsági eszközök használatának elmulasztásával kapcsolatos szabályszegést 91 esetben tapasztaltak.  

A rendőrök 2023. március 28-án 15 óra 30 perckor

Hévíz közelében, a 760-as számú főúton mérték be egy személyautó vezetőjét, aki a megengedett 90 km/h helyett, 221 km/h-val száguldozott.

A forgalmas útszakaszon a sofőr ezzel a felelőtlen magatartásával nemcsak a saját, de mások életét, testi épségét is veszélyeztette. A gépkocsi üzembentartója az elkövetett szabályszegés miatt 300 ezer forint közigazgatási bírságra, és nyolc közúti közlekedési előéleti pontra számíthat.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket, hogy minden esetben maradéktalanul tartsák be a közlekedési szabályokat! Tartózkodjanak az alkohol és bódító hatású szerek fogyasztásától a járművezetés megkezdése előtt!

A biztonsági övet a passzív biztonsági eszközökhöz soroljuk, tehát jelentősége nem a baleset elkerülhetőségében, hanem a már bekövetkezett ütközés következményeinek a csökkentésében mutatkozik meg. Tegyen a saját biztonságáért, használjon biztonsági övet!

Fotó: police.hu