A magyar politikus arra reagált, hogy Csehország külügyminisztere, a kalózpárti Jan Lipavsky nemrégiben ezt írta: „Sajnálom, hogy Csehország nem csatlakozik a magyar LMBTQI-ellenes törvény elleni európai perhez. De nekünk, a Kalózpártban nem áll szándékunkban feladni ezt a témát. A gyerekeket nem fenyegeti, ha ilyen karaktereket látnak a tévében vagy a könyvekben. A gyűlölet mesterséges szítása vagy az információk elhallgatása fenyegeti őket.”

Menczer ellenben úgy látja:

a valóság ezzel szemben az, hogy de, a gyerekekre veszélyesek az ilyen karakterek.

Szerinte, mivel a gyerekek kiszolgáltatottak, és nem tudják magukat megvédeni, így nekik kell őket megóvni a pedofíliától, és az „LMBTQ-propagandától”.

Szörnyű példákat láttunk, gondoskodnunk kell arról, hogy ezek ne ismétlődhessenek meg. És a gyerekeket meg kell védenünk azoktól az alkalmatlan politikusoktól, akik nem ismerik fel a veszélyt!

–tette hozzá az államtitkár.

Szerinte a magyar emberek egyértelmű döntést hoztak a gyerekvédelem ügyében, a kormány pedig csak annál erősebb lesz, minél többen jönnek velük szemben a „szivárványos gyorsvonaton”.

Mint az ismert, a magyar kormány tavalyelőtt egy olyan pedofiltörvényt fogadott el, amelybe a szexuális ragadozók elleni fellépés mellett homofób, az LMBT+-embereket diszkriminatívan értintő rendelkezéseket vegyített, akikkel ráadásul sokak szerint így összemosta a pedofilokat. A törvény belföldön és európai szinten is nagy felháborodást okozott, és azóta a politikai viták homlokterében van. A kormány pedig előszeretettel használja az „LMBTQ-ellenes harcot” mozgósító szlogenként.

Fotó: Menczer Tamás Facebook oldala.