A végletekig kiélezett mérkőzésen a rendes játékidőben érvényes gól nem született, így a 90 perc leteltével következhetett a kétszer 15 perces ráadás. A találkozón kreatívabb, ötlettel telibb futballt bemutató Zalaegerszeg aztán Meshack Ubochioma révén lódutl meg a 118. percben a felcsútiak kapuja felé, a nigériai játékos pedig miután az alapvonalhoz ért az ötös mellett középre passzolt, ott azonban nem csapattársa, hanem a vendégek egyik védője, Karlo Bartolec érkezett. A horvát védő menteni igyekezett, de a kisebb gödrön megpattanó labda pont úgy perdült a lábáról tovább, hogy az Markek Tamás kapujában kössön ki, ezzel eldöntve az összecsapást a zalaiak javára.

Karlo Bartolec óriási öngólja

A zalaiak ezzel a sikerrel 13 év után jutottak be a Magyar Kupa döntőjébe.

A másik elődöntőben az NB II-es Budafok a Vasast fogadta. A másodosztály középmezőnyéhez tartozó hazaiak aztán nagy meglepetésre igen bátor, és magabiztos játékkal nyitottak, a 22. percben megszerezték a vezetést Beke Péter góljával. A 22 esztendős, korábban Hamburgban is futballozó támadó aztán a 34. és a 39. percben is betalált, ezzel pedig eldöntötte az összecsapás érdemi kérdéseit.

Végül egyik csapat sem erőltette meg magát, a második játékrészben a Vasas jobb volt, de gólt, gólokat nem szerzett, így maradt a 3–0-s eredmény a Budafok javára. A fővárosi együttes így nagy meglepetésre bejutott a Magyar Kupa döntőjébe, és amennyiben sikerülne azt megnyernie NB II-es együttesként indulhatna jövőre az Európa-konferencialigában.

A Magyar Kupa döntőjében így a Zalaegerszeg és a Budafok csap majd össze május 3-án a Puskás Arénában.

MOL Magyar Kupa, elődöntő
Zalaegerszegi TE–Puskás Akadémia 1–0 (Bartolec 119. – öngól)
Budafok (NB II)–Vasas 3–0 (Beke 22., 34. 39.)

Kiemelt fotó: ztefc.hu