Szerdán lehet először igényelni az új bélyeget, a kaposvári nagypostán, egy erre elkülönített ablaknál. Csütörtöktől viszont minden ablaknál lehet majd a különleges bélyegzővel pecsétet kérni a feladni kívánt levélre, egészen jövő szerdáig.

Szita Károly a város polgármestere közösségi oldalán fejezte ki köszönetét a Magyar Posta felé, hogy csatlakoztak ehhez a 150 éves születésnapot ünneplő programsorozathoz.

Az iskolás korosztály számára külön érdekesség, hogy postai úton is tudnak üzenetet küldeni valakinek. Volt olyan kisdiák, aki ottlétünkről azért szemlélte a kihelyezett postaládát, hogy hol lehet rá a telefonját csatlakoztatni, hogy üzenetet küldhessen. Számukra a postai úton történő üzenetküldés felér egy múzeumlátogatással. Érdekes volt, hogy a gyerekek többsége nem írásos üzenetet írt a képeslap hátuljára, hanem inkább rajzolt valamit annak, akinek elküldte.

Egy biztos, az emlékbélyeg örök mementója lesz a város 150 éves fennállásának, és ha a postaládákban már nem sokáig, de gyűjtők mappáiban még hosszú ideig találkozhatunk majd ezekkel a bélyegekkel.

Fotó: Facebook / Szita Károly