A következő hetekben fokozatosan visszatér a eredeti helyére, a Fő tér 4. szám alá a kazincbarcikai polgármesteri hivatal - írja a Kolor TV híradására hivatkozva a városi hírportál, a kolorline.hu.

- A tervek szerint hétfőn a Jegyzői Titkárság, a Hatósági Osztály Igazgatási csoportja, illetőleg a Polgármesteri Iroda költözik át, míg kedden a Gazdálkodási Osztály. A Városüzemeltetési Osztály már a héten megkezdte a költözködést. A jelenlegi ügyfélfogadási rend április 15-ig marad érvényben

- mondta el a városi tévé híradójának Szuromi Krisztina jegyző.

Ahogyan arról a frisshirek.hu is beszámolt, a kazincbarcikai képviselő-testület még novemberi ülésén döntött arról, hogy a távhőárak drasztikus emelkedése miatt átstrukturálja a hivatal működtetését. A hivatalvezetés nagy része és az ellátórendszer az önkormányzat tulajdonában lévő olyan ingatlanokba költözött át, ahol jelentősen alacsonyabb fűtési költségeket kell fizetni. Emiatt az egyes ügyosztályok különböző épületekben lettek elhelyezve.

Akkor az Építők útja 15. szám III. emeletére költöztek a Gazdálkodási Osztály és a Polgármesteri Iroda munkatársai, míg a Hatósági és Jogi Osztály a Fő tér 35. szám alatt kapott helyet. A Szociális csoport a Fő tér 36. szám alatt folytatta a munkáját, míg a Munkácsy tér 7-ben a Városüzemeltetési és Rendészeti Osztály Városüzemeltetési csoportja végzi a feladatait.

A jegyző elmondta, az átszervezéssel körülbelül 25-30 millió forintos megtakarítást ért el a város, ehhez az összeghez adódik még hozzá a holding cégei által megspórolt rezsidíj, ugyanis ők is összébb húzódtak a téli hónapokra.

A jelenlegi ügyfélfogadási rend április 15-ig marad érvényben. A jelenleg érvényben lévő ügyfélfogadási időpontokról a város honlapján, a hivatal épületén, illetőleg itt tájékozódhat a lakosság.

Fotó: Wikipédia