Egy szombathelyi férfi pénteken, a reggeli órákban Szombathelyen a Rohonci úton közlekedett autójával a külső forgalmi sávban, a Bem József utca irányába. Haladása során elütötte a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladó nőt, aki – az elsődleges orvos vélemény szerint – súlyos sérüléseket szenvedett. A baleset körülményeit a Szombathelyi Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja.

A sárvári egyenruhások szombaton, a délutáni órákban a 84-es számú főúton intézkedtek egy rábapatyi sofőrrel szemben, aki úgy vett részt autójával a forgalomban, hogy nem rendelkezett érvényes vezetői engedéllyel. A férfit előállították és szabálysértési őrizetbe vétele mellett, engedély nélküli vezetés miatt eljárást kezdeményeztek vele szemben.

A kőszegi egyenruhások egy 30 éves férfival szemben intézkedtek szintén szombaton, az éjjeli órákban. Az igazoltatás során megállapították, hogy a férfi ellen a Szombathelyi Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja elfogatóparancsot bocsátott ki közérdekű munka szabadságvesztésre történő átváltása miatt. A körözött személyt a rendőrök elfogták és a főkapitányság fogdájába szállították.

Az elmúlt 72 órában az egyenruhások egy olyan járművezetőt is igazoltattak, aki szeszes ital fogyasztását követően vett részt járművével a közúti forgalomban A helyi fiatalt Szombathelyen igazoltatták, aki elektromos rollerrel közlekedett. Vele szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult az illetékes rendőrkapitányságon – írja a police.hu.

Fotó: police.hu