„Meg kell leckéztetnünk Amerikát a választáson”

- A Telex által szemlézett Anadolu, török hírügynökség szerint erről is beszélt Erdogan a Szürke Farkasok rendezvényén. A török elnök kifejtette, hogy záródnak az ajtók Jeff Flake, az Amerikai Egyesült Államok (USA) ankarai nagykövete előtt, amiért a diplomata találkozott Kemal Kilicdarogluval, a legfőbb ellenzéki tömörülés, a kemalista Köztársasági Néppárt (CHP) vezetőjével. Kilicdaroglu lesz Erdogan legfőbb kihívója az idei elnökválasztáson, az államfő ezért lett különösen dühös Flakere.

„Mit csinál Biden nagykövete? Elmegy és meglátogatja Kemal urat. Szégyellje magát, és használja a fejét! Ön a nagykövet. Az Ön tárgyalópartnere itt az elnök. Tudja, hogy nagykövetként mi a kötelessége? Milyen arccal fog ezután találkozót kérni az elnöktől?” – idézte az Anadolu Erdoğan szavait.

Az elnök azt is hozzátette:

„A mi ajtónk zárva van előtte, soha többé nem fog látni. Miért? Hogy hadd tudja meg, hol a helye, hogy nagykövetként mi a kötelessége.”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bağcılar Toplu Açılış Töreni'nin ardından Bağcılar Ülkü Ocakları'nı ziyaret etti https://t.co/W4ust48wlj

— AA Canlı (@AACanli) April 2, 2023
Kép forrása: Wikimedia Commons.