2023.09.30., szombat - Jeromos
Budapest: 15o - 15o
Az ország 19 megyéjében

Erdoğan az amerikai nagykövetről: Szégyellje magát!

frisshirek.hu, 2023. április 03. - 12:30
Erdoğan az amerikai nagykövetről: Szégyellje magát!

Recep Tayyip  Erdogan, török elnök egy nacionalista ifjúsági szervezet hétvégi rendezvényén élesen bírálta az amerikai nagykövetet, amiért az ellátogatott a török ellenzékhez.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
„Meg kell leckéztetnünk Amerikát a választáson”

- A Telex által szemlézett Anadolu, török hírügynökség szerint erről is beszélt Erdogan a Szürke Farkasok rendezvényén. A török elnök kifejtette, hogy záródnak az ajtók Jeff Flake, az Amerikai Egyesült Államok (USA) ankarai nagykövete előtt, amiért a diplomata találkozott Kemal Kilicdarogluval, a legfőbb ellenzéki tömörülés, a kemalista Köztársasági Néppárt (CHP) vezetőjével. Kilicdaroglu lesz Erdogan legfőbb kihívója az idei elnökválasztáson, az államfő ezért lett különösen dühös Flakere.

„Mit csinál Biden nagykövete? Elmegy és meglátogatja Kemal urat. Szégyellje magát, és használja a fejét! Ön a nagykövet. Az Ön tárgyalópartnere itt az elnök. Tudja, hogy nagykövetként mi a kötelessége? Milyen arccal fog ezután találkozót kérni az elnöktől?” – idézte az Anadolu Erdoğan szavait.

Az elnök azt is hozzátette:

„A mi ajtónk zárva van előtte, soha többé nem fog látni. Miért? Hogy hadd tudja meg, hol a helye, hogy nagykövetként mi a kötelessége.”