Már hetekkel ezelőtt úgy tervezték, hogy a húsvéti szertartásokat a bíborosi testület tagjai celebrálják, de az egyházfő jelen lesz

- nyilatkozta a bíboros. A virágvasárnapi misét a Vatikánban a bíborosi testület dékánhelyettese, Leonardo Sandri mutatja be, a húsvétvasárnapi szentmisét pedig Giovanni Battista Re, számolt be a nyilatkozatról az MTI.

Ferenc pápa személyesen olvassa majd fel húsvétvasárnapi üzenetét,

és adja az akkor szokásos Urbi et Orbi áldást Róma városára és a világra - mondta el Re bíboros. Nem ez az első alkalom, hogy a bíborosok vezetik a szertartásokat.

Ahogy arról a frisshirek.hu-n is beszámoltunk, Ferenc pápa légúti fertőzés miatt került pár napra kórházba. A történtekkel kapcsolatban többen az aggodalmukat fejezték ki, hogy vajon ezáltal veszélybe kerülhet-e az április végére tervezett magyarországi látogatása. Azóta azonban jó hírek láttak napvilágot Róma püspökének állapotáról, amelyről a magyarkurir.hu számolt be.

A tervezett kórházi ellenőrzések során a Szentatyánál heveny hörghurutot állapítottak meg, emiatt antibiotikumos kezelést kellett alkalmazni infúzió formájában, ami meghozta a várt hatást, és egészségi állapotának jelentős javulásával járt. A Szentatyát várhatóan az elkövetkező napokban haza lehet engedni

- idézte meg a Szentszéki Sajtóközpont közleménye a kórházi személyzet beszámolóját.

A kiemelt kép forrása: MTI / AP / Andrew Medichini, március 8.