Szabó Bálint édesapja, Szabó Gábor most egy olyan fotót küldött a Blikknek, amely pár napja készült egy bírósági tárgyaláson. Az apa a bulvárlapnak elmondta, fia teljesen összetört, árnyéka önmagának. Mintegy húsz kilót fogyott, gyomorpanaszai vannak, kórházba is ki kellett szállítani.

Az elmeorvosi vizsgálat szerint alá teljesen beszámítható, nem szenved semmilyen mentális betegségben. Ám az első naptól fogva magánzárkában tartják, még a börtönön belül is megbilincselve szállítják, más rabokkal ellentétben. A beszélőkön személyesen nem érintkezhetünk, hanem üvegfallal elválasztva, kizárólag telefonon keresztül tudunk beszélni – mondta az édesapa.

Hozzátette, ha fiát kiengedik, végleg visszavonulhat a politizálástól. Az biztos, hogy április 12-ig előzetesben marad.

Mint azt a Frisshirek.hu-n múlt héten megírtuk, Szabó Bálint 2022. szeptember 21-én délután Budapesten a személygépkocsijával – több közlekedési szabályt is súlyosan megsértve – akadályozta egy rendőrségi konvoj tagjait a személyvédelmi feladatuk ellátásában. Ugyanezen a napon este az intézkedő rendőrökhöz közel hajolva – a kezében tartott mobiltelefonnal felvételt készítve –, üvöltve „mocskos állatoknak", „mocskos rendőröknek" nevezte őket. Ezért vádat emeltek ellene közúti veszélyeztetés és hivatalos személy elleni erőszak miatt.

Szabó Bálint ellen decemberben is vádat emeltek egy másik ügyben  erről is beszámoltunk a Frisshirek.hu-n. A szegedi képviselő 2020. március 19-én tett feljelentésében valótlanul azt állította, hogy a vele szemben intézkedő rendőr bántalmazta, valamint becsületsértő kifejezésekkel illette.

Fotó: a szerző felvétele/archív.