2023.05.29., hétfő - Magdolna
Budapest: 15o - 18o
Az ország 19 megyéjében

Óvodából lopott gyermekjátékokat egy szolnoki férfi

frisshirek.hu, 2023. március 30. - 16:45
Óvodából lopott gyermekjátékokat egy szolnoki férfi

A fiatal gyanúsított 2022 nyarán több százezer forint értékben károsította meg a sértetteket. Most jutott el az ügy, hogy a nyomozók vádemelést javasolhassanak.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
Egy óvoda területéről gyermekjátékok lopásával gyanúsítható

egy 21 éves szolnoki polgár, aki 2022. július 27-én a kora esti órákban követte ezt el a megalapozott gyanú szerint. A rendőrök lopás vétség elkövetése miatt kihallgatták a férfit, aki beismerő vallomást tett – írta meg a rendőrség honlapján.

A kisautókat megtalálták a nyomozók kutatás során, azokat visszaadtak az óvodának.

A nyomozók a fiatal férfi ügyét az általa korábban elkövetett bűncselekmények miatt folyamatban lévő büntetőeljáráshoz egyesítették. A megalapozott gyanú szerint, 2022. június 28-án 20 óra és június 29-én 8 óra között két ifjú bűntársával mentek be egy szolnoki építkezési területre, ahonnan

szerszámokat, kisgépeket tulajdonítottak el 620 ezer forint értékben.

A rendőrök egy 500 ezer forint értékű döngölőgépet megtaláltak, azt a tulajdonosnak visszaadták.  A jogsértő 2022. július 18-án 16 óra és július 27-én 7 óra között egy építés alatt álló társasházba jutott be, ahol az elektromos kábelek egy részét vitte magával. Július hónap végén, fényes nappal egy szolnoki kertes családi házba ment be, ahonnan sportcipőt, mobiltelefont, napszemüveget, parfümöt és karórát tulajdonított el félmillió forint értékben.

A szolnoki nyomozók a büntetőeljárás vizsgálatát befejezték és a napokban vádemelési javaslattal küldték meg a nyomozás iratait az illetékes ügyészségnek.

A kiemelt kép forrása: police.hu