2023.05.29., hétfő - Magdolna
Budapest: 17o - 21o
Az ország 19 megyéjében

Összesen 13 csongrád-csanádi tanuló jutott be a szakmai tanulmányi versenyek országos döntőjébe

Bottyán Róbert, 2023. március 30. - 19:15
Összesen 13 csongrád-csanádi tanuló jutott be a szakmai tanulmányi versenyek országos döntőjébe

Csongrád-Csanád vármegyéből összesen 13 tanuló jutott be a Szakma Kiváló Tanulója (SZKTV) és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) országos döntőjébe. Az előválogatókat a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara koordinálásával a gazdasági önkormányzat székházában tartották meg januárban 458 versenyző részvételével – közülük 35-en jutottak tovább a február-márciusi válogatókra.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A válogatókon a fiatalok a gyakorlati tudásukat mérték össze. A finalisták a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum és a Szegedi Szakképzési Centrum 8 szakképző iskolájából kerültek ki, 10 szakma képviseletében. Cukrász, kőműves, divatszabó, vendéglátásszervező és erősáramú elektrotechnikus szakmát tanuló versenyző is van a továbbjutók között. A vármegyei döntősök a 16. Szakma Sztár Fesztiválon, április 24–26. között a budapesti a HungExpón adhatnak számot tudásukról – tudtuk meg a megyei Kereskedelmi és Iparkamarától.

A rendezvényre a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara - pályaorientációs céllal - 9 busszal, összesen 460 gyereket és kísérőt visz el. A továbbjutók listája:

Versenyző neve Szakképesítés neve Elmélet oktatás végző (tag)iskola neve Gyakorlati képzőhely neve
Busi  Kevin Erősáramú elektrotechnikus Hódmezővásárhelyi SZC Szentesi Pollák Antal Technikum Hódmezővásárhelyi SZC Szentesi Pollák Antal Technikum
Rokolya Dávid Automatikai technikus Gyártástechnika szakmairány Szegedi SZC Déri Miksa Műszaki Technikum Szegedi SZC Déri Miksa Műszaki Technikum
Nagy Sámuel Kőműves Szegedi SZC Móravárosi Szakképző Iskola Szanorfa Kft.
Hodács Vivien Krisztina Cukrász Szegedi SZC Krúdy Gyula Szakképző Iskola Aranytopáz Kft. – A Cappella Cukrászda
Berta Andor Dániel Vendéglátásszervező Szegedi SZC Krúdy Gyula Szakképző Iskola Szegedi Szakképzési Centrum
Csiszár Dániel Aladár Vendéglátásszervező Szegedi SZC Krúdy Gyula Szakképző Iskola T-Food Kft – Varga Csárda
Izsák Bence Vendéglátásszervező Szegedi SZC Krúdy Gyula Szakképző Iskola Yourhotel Kft – BISTORANT Étterem
Futó Mária Kozmetikus technikus Hódmezővásárhelyi SZC Eötvös József Technikum Bimbó Veronika ev.
Fürj Ádám Mechatronikai technikus Szegedi SZC Déri Miksa Műszaki Technikum ATYS-CO Kft.
Szöllősi Krisztián Róbert Műszaki informatikus Szegedi SZC Déri Miksa Műszaki Technikum Szegedi SZC Déri Miksa Műszaki Technikum
Baksa Richard Rudolf Villanyszerelő Épületvillamosság szakmairány Hódmezővásárhelyi SZC Szentesi Zsoldos Ferenc Technikum PENSEÉ KFT
Reményi Bertold Villanyszerelő Épületvillamosság szakmairány Hódmezővásárhelyi SZC Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola Kalmár Zsigmond Szakképző Iskola Intézményegysége Automatix Hungary Kft.
Szász Máté Divatszabó Női szabó szakmairány Szegedi SZC József Attila Általános Iskola és Szakképző Iskola Salon D’ange Kft.

Fotó: Pixabay