2023.05.29., hétfő - Magdolna
Budapest: 20o - 21o
Az ország 19 megyéjében

Eredményes és békés volt a jászberényi közgyűlés

Lukácsi Katalin, 2023. március 30. - 17:15
Eredményes és békés volt a jászberényi közgyűlés

Rendkívüli közgyűlés zajlott Jászberényben szerdán. De nem azért, mert olyan hevesre csaptak volna az indulatok, mint ahogy az elmúlt években megszokhattuk. Esetleg a polgármester és a testületi többség közti vita akadályozta volna meg az érdemi döntések megszületését. Éppen ellenkezőleg. A három órás tanácskozás alatt 37 kérdésben született döntés, amely rendkívülien hatékony politikai munka volt. Mindez azonban nem nélkülözte a vitákat sem, hiszen tegnap fogadták el az új, sportfinanszírozásról szóló városi szabályozást is, amelyet széleskörű városi egyeztetés előzött meg. Ilyen hát az új Budai-korszak Jászberényben.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
Az elmúlt 13 év alatt egyszer sem hoztunk ennyi fontos határozatot ilyen rövid idő alatt

- kezdte beszámolóját Budai Lóránt polgármester a szerdai jászberényi testületi ülésről. A berényi polgárok számára talán még mindig szokatlan lehet, hogy mennyire megváltozott a helyi közélet hangulata és működése. Az elmúlt évek viharait, sokszor bénultságát, most a konstruktív együttműködés határozza meg, amely azonban nem mentes a vitáktól.

Utóbbira világított rá épp az egyik olyan kérdés is, amelyről szintén döntés született a mostani közgyűlésen.

Ahogy a múlt héten arról a frisshirek.hu-n beszámoltunk, a sportfinanszírozásával kapcsolatos új szabályozásról fórumot tartottak a városban. De nem a városi ellenzék szervezte azt meg, mert a vezetés eltitkolta volna terveit, és kihagyta volna az egyeztetésből az érintett szervezetek képviselőit, mint azt sok helyen tapasztaljuk. Éppen ellenkezőleg.

Maga a város akarta a legszélesebb nyilvánossággal átvitatni tervezetét.

Szerdán végül a testületi ülés elfogadta a város koncepcióját, amelyről széleskörű egyeztetés is indult. Az új szabályozásról bejegyzéséből a polgármester azt írta, hogy az a források igazságosabb elosztását segíti, míg a szintén elfogadott költségvetés pedig – tette hozzá a városvezető – lehetővé teszi a sportra szánt keretösszeg emelését.

Összességében 37 döntés született 3 óra lefolyása alatt.

A sportról és a város költségvetésén túl, döntés született a következő két évre szóló földgázenergia és villamos energia beszerzésének részleteiről is.

Köszönöm munkatársaim előkészítő munkáját és a képviselő-testület tagjainak együttműködését!

– zárta bejegyzését a városvezető.

A kiemelt kép forrása: Budai Lóránt Facebook-oldala