2023.05.29., hétfő - Magdolna
Budapest: 12o - 16o
Az ország 19 megyéjében

Elszállítják a bombát

frisshirek.hu, 2023. március 30. - 17:11
Elszállítják a bombát

A rendőrség feloldotta a lezárást, elszállítják a Komáromban közműépítés közben előkerült második világháborús légibombát.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Mint arról a frisshirek.hu is beszámolt: Komáromban, a Dózsa György úton közműépítés során bukkantak a robbanótestre. A tűzszerész járőrparancsnok megállapította, hogy második világháborús, éles gyújtószerkezetű légibomba került elő. Ahhoz, hogy a robbanótestet elszállíthassák, a helyszínen hatástalanítani kellett, ennek idejére a rendőrök mintegy kétszáz méter sugarú körben lezárták a területet, az intézkedés miatt 21 családi házat kellett kiüríteni – tájékoztatta Gajdos Milán, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje a Magyar Távirati Irodát.

Hozzátette: a tűzszerészek biztonságosan szállítható állapotba hozták a száz kilogrammos szovjet légibombát, amelyet még csütörtökön elszállítanak és megsemmisítenek. A rendőrség feloldotta a tűzszerész-művelet idejére elrendelt lezárást.

Fotó: atv.hu