2023.05.29., hétfő - Magdolna
Budapest: 16o - 20o
Az ország 19 megyéjében

Egyházi kézbe került egy csongrádi iskola is

frisshirek.hu, 2023. március 30. - 17:15
Egyházi kézbe került egy csongrádi iskola is

Megtartotta márciusi rendes testületi ülését a csongrádi képviselő-testület. A városatyák határoztak az egyik iskola átadásáról az egyháznak, térítésmentesen.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az ülésen döntöttek arról, hogy törlik a kollégiumi feladatellátást a Széchenyi István Általános Iskola alapdokumentumából, mert a kollégiumban a covid-járvány óta gyakorlatilag nincs bentlakó diák – derül ki a Délmagyarország tudósításából. A Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskolát pedig tulajdonba adták a Kiss-Rigó Lászlóék részére, a Szeged-Csanádi Egyházmegye részére.

Mint az ismert, Semjén Zsolt 2022 októberében nyújtotta be a törvénymódosítási javaslatát arról, hogy az egyházak a valaha tulajdonjukban lévő épületek birtokjogát újra igényelhessék az önkormányzatoktól. A módosítás arra is lehetőséget adott, hogy olyan ingatlanokat és ingóságokat is birtokba vegyenek, amik egyébként soha nem voltak a tulajdonukban.

Fotó: Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskola Facebook oldala.