2023.05.29., hétfő - Magdolna
Budapest: 15o - 19o
Az ország 19 megyéjében

A Pick-Szegedhez szerződhetnek a Kielce legjobbjai

Bottyán Róbert, 2023. március 30. - 18:45
A Pick-Szegedhez szerződhetnek a Kielce legjobbjai

A lengyel csapat pénzügyi gondjai nem oldódtak meg, így több sztár is klubváltásra kényszerülhet. Megerősítették, több klasszis is a Pick-Szegedhez igazolhat.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A források szerint a Kielcénél kénytelenek lesznek eladni két játékost is, hiszen azonnal pénzt kell találniuk, ezt pedig a fehérorosz beállós, Arcjom Karaljok és az olimpiai bronzérmes, Európa-bajnok német kapus, Andreas Wolff értékesítéséből lehet előteremteni. Karaljokkal kapcsolatban sokáig a Barcelonát lehetett hallani, de a spanyol klub jelezte, több területen – így kézilabdában – is spórolnia kell.

Ami Wolfot illeti, érdekes a helyzet, az Eurosport úgy tudja – magyar és lengyel fórumokra hivatkozva –, a 32 éves német klasszis 2024 nyarától a Telekom Veszprémnél folytathatja. Ugyanakkor zajlanak a tárgyalások arról, hogy az addig hátralévő egy szezont Szegeden töltse, ugyanis szívesen dolgozna együtt továbbra is azzal a Talant Dujsebajevvel, aki Juan Carlos Pastor utódja lehet a kispadon.

A GOG-hoz igazoló Alexandre Blonz helyére a 23 éves, vb-ezüstérmes francia balszélső, Dylan Nahi, a PSG-hez igazoló Kent Robin Tönnesen helyére az idei világbajnokság legjobb jobbátlövőjének választott 30 éves spanyol, Alex Dujsebajev, míg Bogdan Radivojevics helyére a 26 éves, PSG-nél nevelkedő francia jobbszélső, Benoît Kounkoud érkezhet.

A Dinamo Bukaresthez szerződő Rosta Miklós helyét a 28 éves, olimpiai bajnok francia beállós, Nicolas Tournat foglalhatja el, de jön a balátlövőként és irányítóként is bevethető 25 éves spanyol, Daniel Dujsebajev is.

Talant Dujsebajev a fiaival és a három franciával együtt 3 évre, 2026 nyaráig írhat alá.

A Kielcéhez közel álló emkielce.pl szerdán késő este megerősítette, hogy az átigazolásokról szóló hírek igazak, ám a játékosokat még nem mutatják be ezen a héten. A Kielce vezetősége április elejéig kaphatott ugyanis egy utolsó utáni esélyt, hogy megoldást találjon a pénzügyi gondokra és valahogy mégis megtartsa klasszisait.

Fotó: Talant Dujshebaev (Kielce) edző és fia, Alex Dujshebaev l. (Kielce), kézilabda Bajnokok Ligája Final Four, elődöntő, Telekom Veszprém HC - Lomza Vive Kielce mérkőzésen Forrás: AFP