Törökországban is szobrot kap Mancs, a miskolci Spider Mentőcsoport leghíresebb mentőkutyája – erről Lehoczki László, a csoport vezetője a közösségi oldalán számolt be, aki csak néhány hete tért vissza a földrengés utáni mentőakcióból. Most megint utazik: Binda Nikolett, valamint Hope, a mentőkutya társaságában szerdán szálltak újra gépre, hogy visszatérjenek Törökországba, ahová most örömteli eseményre invitálták őket, Törökország szobrot állít Mancsnak.

Ahogyan a bejegyzésben fogalmaz, Novák Katalin köztársasági elnök társaságában három napot töltenek kint.

A szobor egyébként pontosan ugyanolyan lesz, mint a miskolci, azt is Szanyi Borbála szobrászművész tervezte. A művet március 31-én avatják majd fel.

Mancs miskolci szobrát egyébként 2004 decemberében avatták fel Mancs szobrát a Villanyrendőrnél, a Szinva patak partján, a Szinva terasszal átellenben. A szobor táblájának felirata:

MANCS
a miskolciak híres életmentő kutyája.
1996 óta – a Spider mentőcsoport tagjaként – több száz
emberéletet mentett meg a világ számos országában.

A szobor a miskolciak és a városba látogató turisták előtt is igen kedvelt, mai napig rengetegen róják le tiszteletüket a hős mentőkutya és a Spider Mentőcsoport előtt egy-egy szál virággal, vagy mécsessel Mancs emlékére. 

Fotó: Lehoczki László facebook-oldal