2023.05.29., hétfő - Magdolna
Budapest: 14o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Szupermodern, multifunkciós készüléket kapott a zalaegerszegi kórház neurológiája

Szabó Orsolya, 2023. március 28. - 20:15
Szupermodern, multifunkciós készüléket kapott a zalaegerszegi kórház neurológiája

Az új, modern, multifunkciós ultrahangkészülék nemcsak az érfalak meszesedését képes vizsgálni, hanem kimutatja az izmok, periférikus idegek betegségeit, műtétek és gyógyszeres kezelések megkezdése előtt is segít a szakembereknek a diagnosztikában.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Zala Megyei Szent Rafael Kórházat jó ideje támogatja a helyi önkormányzat, erről idén aláírásos megállapodás is született a 175. jubilleumi évforduló alkalmából.

A tavaly a Dísz téren megrendezett Richter Egészségváros program teljes jótékonysági bevételét is, azaz hét és félmillió forintot a kórháznak ajánlották fel, így az egyéb támogatásokból és intézményi forrásból az intézmény be tudta szerezni a harminchárom milliós vizsgálati eszközt.

A végeláthatatlan várólisták már régóta problémát jelentenek a magyar egészségügyben. A modern eszközökre nagy szükség van, a probléma csak az, hogy rekoridejű várakozási idő van a kórházakban, és sajnos Zalaegerszegen is sokat kell várni a vizsgálatokra.

A neurológia vzsgálatokra, MRI-re, ultrahangra is hosszú a várakozási idő a panaszokkal élő pácienseknek, ha csak nem sürgősségi beutalóval érkeznek. Ha elfogy a türelem, marad a magánpraxis, ahol komoly összegeket kell kipengetnie a betegeknek.

Magánúton az alábbi árakkal találkoztunk az egyik zalaegerszegi klinikán, a készüléket a sajtónak Dr. Németh László, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház neurológia osztályvezető főorvosa a tulajdonosa mutatta be.

 • Neurológiai szakvizsgálat:      24 000 Ft
 • Fél órán túli vizsgálat felára:    6 000 Ft
 • Kontroll (2 héten belül):         18 000 Ft
 • Nyaki erek Color Duplex UH vizsgálata (kétoldali): 22 000 Ft
 • Nyaki erek Color Duplex UH vizsgálata (kétoldali) konzultációval, szakvélemény adásával: 31 000 Ft
 • Agyon belüli erek Color Duplex UH vizsgálata (kétoldali): 22 000 Ft
 • Funkcionális TCCD (rezerv kapacitás mérése) :   11 000 Ft
 • Agyállomány UH vizsgálata (TCS) :11 000 Ft
 • Carpalis alagút egyoldali ultrahang: 10 000 Ft
 • Carpalis alagút kétoldali ultrahang: 17 000 Ft
 • Alvási apnoe polygraphiás szűrő teszt: 33 000 Ft

Fotók: Balaicz Zoltán Facebook-oldala