A vádlott 2021 szeptemberében Szombathelyen közlekedett egy körforgalmú úton a személygépkocsijával, amikor az ugyancsak ott, a kerékpárján fenn ülve közlekedő sértettel – egy a vádlott által vitatott közlekedési helyzet miatt –, szóváltásba került. A sértett kerékpárjával kihajtott a körforgalomból, a vádlott pedig személygépkocsijával követte őt, majd a 4,2 méter széles – menetirányuk szerinti – jobboldali forgalmi sávban a kerékpáros mellé hajtott, és a lehúzott ablakon keresztül folytatták a vitát. Ezt követően a vádlott a személygépkocsiját szándékosan jobbra, a kerékpáros sértett felé kormányozta, aki előbb a bal kezével a személygépkocsi tetején próbált megtámaszkodni, azonban elveszítette az egyensúlyát, letért az úttestről a menetiránya szerinti jobb oldalon, és egy ott várakozó személygépkocsi hátuljának ütközött. A vádlott személygépkocsijával a Kiskar utca irányába elhajtott a helyszínről. A sértett sérülést nem szenvedett.

A pénzbüntetés és a felfüggesztett szabadságvesztés mellett a bíróság elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét – közölte honlapján a Szombathelyi Törvényszék.

Az ítéletet a vádlott és védője tudomásul vették, az ügyész jogorvoslati nyilatkozatának megtételére három napot tartott fenn, így a döntés még nem jogerős.

Fotó: Pixabay