2023.06.05., hétfő - Fatime
Budapest: 19o - 22o
Az ország 19 megyéjében

Pont került az ügy végére: senki sem akarta elrabolni a 12 éves szegedi kislányt a villamoson

frisshirek.hu, 2023. március 28. - 08:46
Pont került az ügy végére: senki sem akarta elrabolni a 12 éves szegedi kislányt a villamoson

Néhány nappal ezelőtt futótűzként terjedt a hír, hogy egy 12 éves kislányt akartak elrabolni a villamoson Szegeden. Az ügyben még az édesanya is nyilatkozott, de most a kislány elismerte, hogy nem történt meg az eset.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A szülők először az egyik közösségi portálon tették közzé, hogy lányuk mit osztott meg velük. A rendőrséghez azt követően fordultak csak, hogy az iskola erre kérte őket. A Szegedi Rendőrkapitányság az édesanya feljelentése alapján zaklatás vétsége miatt rendelt el nyomozást. A rendőrök a hétvége folyamán széleskörű adatgyűjtést végeztek, tanúkat hallgattak ki.

A nyomozás során kiderült az igazság

A beszerzett bizonyítékok eredményeként kétséget kizáróan megállapították, hogy a kislányt a villamoson senki sem szólította meg, az általa leírt támadó nem is utazott a közösségi közlekedési eszközön, így arról senkit sem kellett leszállítani a gyerek védelme érdekében. A 12 éves lányt édesanyja jelenlétében meghallgatták a nyomozók. A szülő az elétárt adatok alapján osztotta a rendőrök álláspontját. Végül a kislány is elismerte, hogy sérelmére nem követték el a bűncselekményt - írják a rendőrség hivatalos oldalán.

A rendőrség fontos dologra hívja fel a figyelmet

A rendőrség arra kéri a szülőket, hogy amennyiben bűncselekmény gyanújáról szereznek tudomást gyermeküktől, a közösségi portálok helyett először a rendőrségtől kérjenek segítséget.