2023.05.29., hétfő - Magdolna
Budapest: 12o - 16o
Az ország 19 megyéjében

Pár nap és nyit a kapuvári tanuszoda

frisshirek.hu, 2023. március 28. - 18:21
Pár nap és nyit a kapuvári tanuszoda

Április elején megnyit a kapuvári tanuszoda, ahol a gyerekek mellett sportolók és kikapcsolódni vágyók is igénybe vehetik a szolgáltatásokat.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A kapuvári tanuszoda április 3- án nyitja meg kapuit. A létesítmény a kormány támogatásával épülhetett meg, a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében. A Nemzeti Sportügynökség Nonprofit Zrt. üzemeltetésében álló kétmedencés tanuszoda azt a célt tűzte ki, hogy a gyerekeknek legyen hol megtartani a „kötelező” úszás órákat, így a térség gyermekei sem maradnak már ki ebből.

A gyerekek mellett a lakosok is élvezhetik az uszoda adta előnyöket, valamint a versenysportolók is használhatják. Április 3-án, hétfőn elindul az uszoda terheléses próbaüzeme. Az uszoda a terheléses próbaüzem időszakában tervezetten hétfőtől csütörtökig 8.00-16.30 óráig, pénteken pedig 8.00-14.00 óráig várja a sportolni, kikapcsolódni vágyókat. Hétvégenként a létesítmény egyelőre zárva lesz.

A belépőjegy a próbaüzem alatt a lakosság számára kedvezményesen megváltható: felnőtteknek 600,- Ft/fő/alkalom, diákoknak és nyugdíjasoknak (igazolvány bemutatásával) 500,-Ft/fő/alkalom, 3-6 éves gyermekek részére pedig 200,- Ft/fő/alkalom. Az öltözőszekrények ahogy más helyeken is, karórával használhatók.

Ebben az évben, sok panasz volt országszerte a kötelező úszásoktatásra, ugyanis a rezsiválság miatt a komplexumok jellemzően spóroltak, és központilag parancsba kapták azt is, hogy a víz hőmérsékletét vigyék lejjebb, ami a téli időszakban nem minden kisgyereknek volt ínyére.

Ezzel a legtöbb pedagógus és szülő is egyetértett, mert elmondásuk szerint nagyon gyakran úszás után lettek betegek a gyerekek. Több tanuszoda le is állt a januári, leghidegebb hónapban. Egyelőre nem tudni még, hogy a jövő évi tanévben miként alakul a kicsik oktatása, és a vizek hőmérséklete.

Fotó: Rábaközi Televízió - Molnár TV Kft. Facebook oldala