Több hete egyre-másra jelennek meg különböző médiumok felületein beszámolók arról, hogy az Óvári Karolina kórház helyzete egyáltalán nem rózsás.

Pár napja egy nagymama nyílt levele söpört végig a közösségi oldalakon, amelyben leírta, hogy az újszülött unokáját és lányát pénteken mentővel szállították át a Győri csecsemőosztályra a többi kismamával együtt, mindegy mikor szült az illető.

Ugyanis nem elég, hogy szülni csak hétfő reggel 8-tól péntek délutánig szülhetnek Óváron, a fennmaradó időben nem is tartózkodhatnak ott kismamák és babák. Ez egyértelműen nagy megterhelés a győri kórháznak is, hiszen alapból óriási körzetet látnak el, és így még a Karolinából érkezettekről is gondoskodniuk kell.


Hatalmas felháborodást váltott ki az emberekből, ám úgy fest, hogy a baj még ennél is nagyobb…


A helyi politikusok párttól függetlenül egyetértenek vele, hogy itt komoly gondok vannak, annak ellenére, hogy a kórház azért került állami kezekbe évekkel ezelőtt, hogy biztosított legyen a fenntartása. És most osztályok szűnnek meg, a szolgáltatás színvonala – lásd szülészet – csökken.

A polgármester, Árvay István szerint a kórház sorsa nem Óváron fog eldőlni, és nem mellékesen ő sem támogatja, hogy a frissen szült nőket péntekenként Győrbe utaztassák...

Az áprilisi ülésen tárgyalják tovább az ügyet.

Fotó: Karolina Kórház Facebook-oldala