2023.05.29., hétfő - Magdolna
Budapest: 21o - 22o
Az ország 19 megyéjében

Nagy baj van a Karolina kórházban

frisshirek.hu, 2023. március 28. - 17:43
Nagy baj van a Karolina kórházban

Egy ideje már tudni lehet, hogy az Óvári kórházban nem működik olajozottan az ellátás, ám most a városvezetők is elismerték, hogy ez nem maradhat így, noha a hely állami fenntartású. Áprilisban tárgyalnak róla, ám a polgármester addig is közben jár magasabb szinten, hogy rendeződjön a helyzet, mert az még szerinte sincs rendjén, hogy frissen szült nőket szállítanak el a kórházból ellátás hiányában.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Több hete egyre-másra jelennek meg különböző médiumok felületein beszámolók arról, hogy az Óvári Karolina kórház helyzete egyáltalán nem rózsás.

Pár napja egy nagymama nyílt levele söpört végig a közösségi oldalakon, amelyben leírta, hogy az újszülött unokáját és lányát pénteken mentővel szállították át a Győri csecsemőosztályra a többi kismamával együtt, mindegy mikor szült az illető.

Ugyanis nem elég, hogy szülni csak hétfő reggel 8-tól péntek délutánig szülhetnek Óváron, a fennmaradó időben nem is tartózkodhatnak ott kismamák és babák. Ez egyértelműen nagy megterhelés a győri kórháznak is, hiszen alapból óriási körzetet látnak el, és így még a Karolinából érkezettekről is gondoskodniuk kell.


Hatalmas felháborodást váltott ki az emberekből, ám úgy fest, hogy a baj még ennél is nagyobb…


A helyi politikusok párttól függetlenül egyetértenek vele, hogy itt komoly gondok vannak, annak ellenére, hogy a kórház azért került állami kezekbe évekkel ezelőtt, hogy biztosított legyen a fenntartása. És most osztályok szűnnek meg, a szolgáltatás színvonala – lásd szülészet – csökken.

A polgármester, Árvay István szerint a kórház sorsa nem Óváron fog eldőlni, és nem mellékesen ő sem támogatja, hogy a frissen szült nőket péntekenként Győrbe utaztassák...

Az áprilisi ülésen tárgyalják tovább az ügyet.

Fotó: Karolina Kórház Facebook-oldala