2023.05.29., hétfő - Magdolna
Budapest: 16o - 19o
Az ország 19 megyéjében

Megjöttek a búbosbankák is Makó környékére

Bottyán Róbert, 2023. március 28. - 19:45
Megjöttek a búbosbankák is Makó környékére

Egyre nagyobb számban érkeznek vissza a búbosbankák a Körös-Maros Nemzeti Park Csanádi puszták részterületére is. A látványos, szép madarak áprilisban már a tojásrakást is megkezdik.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A búbosbanka hosszú távú vonuló, a telet Afrikában tölti. Első példányai már március első felében megérkeztek, számuk azóta folyamatosan gyarapszik - adta hírül a nemzeti park. Kizárólag állati eredetű táplálékot fogyaszt, ezért régebben nagyon kötődött a háztáji állattartáshoz, előszeretettel fogyasztotta a trágyakupacokban élő férgeket, lárvákat.

A tanyasi udvarokban megszokott látványnak számított, sokszor ott is költött. Napjainkban gyakran felbukkan a települések közelében, gyümölcsösökben, kiskertekben, ahol fák ürgeiben, odúiban fészkel. Megtelepedését segíthetjük, ha nagyobb méretű odút helyezünk ki a kertünkben.

Fotó: Pixabay/illusztráció