2023.05.29., hétfő - Magdolna
Budapest: 15o - 18o
Az ország 19 megyéjében

Már vasárnap kezdetét veszi a két napossá bővülő város napja Jászberényben

Lukácsi Katalin, 2023. március 28. - 19:46
Már vasárnap kezdetét veszi a két napossá bővülő város napja Jászberényben

Már április 2-án vasárnap elkezdődnek az április 3-i város napjára szóló programok Jászberényben. A városi díjakat is a hétvégén adják majd át a Lehel Film-Színházban, de hétfőn sem maradunk látnivalók és rendezvények nélkül.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Már április 2-án vasárnap elkezdődnek a város napi programok Jászberényben.

Ahogy arról a frisshirek.hu-n korábban beszámoltunk, április 3-a 1991 óta a város napja a Jászság legnagyobb településén. Ezen napon indult el ugyanis városunkból a dicsőséges jelzőt is megkapó 1849-es tavaszi hadjárat. Azon a napon a legnagyobb tábornokaink Görgey Artúr, Damjanich János, Klapka György és Aulich Lajos, Kossuth Lajossal közösen tanácskozták meg Jászberényben a következő napok történéseit, amelynek köszönhetően májusra felszabadították az osztrák hadsereg megszállása alól az országot.

Koronavírus-járványt leszámítva ezen eseménysorról minden évben huszárfelvonulással és emlékhadjárattal emlékeznek meg,

amely program mára Közép-Európa legnagyobb hagyományőrző eseményévé vált.

Jászberényben azonban ez a város napi programokkal is kibővül, amelyek idén már egy nappal korábban elkezdődnek. A Lehel Film-Színházban vasárnap tavaszváró kézműves foglalkozással, játszóházzal és a családi matinéval várják az érdeklődőket.

De idén április 2-án adják maj át a városi kitüntetéseket is

szintén a Lehel Film-Színházban. A díjakkal kapcsolatban Budai Lóránt polgármester már múlt héten megosztotta Facebook-oldalán, hogy azok megérkeztek a Városházára, és az önkormányzat illetékesei döntöttek a kitüntetések gazdáiról.

Azonban a hivatalos napon, április 3-án sem maradunk program nélkül a városban. Interaktív játszóház, múzeumi és iskolai programok, műhelyfoglalkozások, digitális tanösvény, interaktív előadás, ünnepélyes Tavaszi Emlékhadjárat és a Robimpro Műhely improvizatív koncertje várja majd a megemlékezni és kikapcsolódni vágyókat a Déryné Művelődési Ház földszintjén található Roomliban.

A kiemelt kép forrása: Budai Lóránt Facebook-oldala