2023.05.29., hétfő - Magdolna
Budapest: 21o - 22o
Az ország 19 megyéjében

Letarolta Zalát a szél

Szabó Orsolya, 2023. március 28. - 16:53
Letarolta Zalát a szél

Több helyszínen adott munkát a viharos szél a zalai tűzoltóknak hétfőn, számos településen tépte szét a fákat. Egerváron egy csarnoképület tetejét is felszakította.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint Türjén tíz méter magas nyárfa dőlt a 7331-es útra, a zalaszentgróti hivatásos tűzoltók a fát motoros fűrésszel feldarabolták, majd a forgalmi akadályt megszüntették.

Terebélyes platánfa ágai hasadtak le Zalaegerszegen, a kórház területén. A közlekedés biztonságára veszélyt jelentő letört és fennakadt termetes ágakat a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétráról távolították el.

Orbányosfán lakóházra döntött egy fenyőfát a viharos szél a Kiskapornaki úton, a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók a fát eltávolították az épületről.

Egerváron csarnoképület lemeztetejét szakította fel a viharos szél, a Széchenyi utcában. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók a kialakult balesetveszélyt rövid idő alatt megszüntették, majd átadták a helyszínt az időközben megérkező építőipari szakembereknek, akik hozzáláttak a tetőhéjazat megerősítésének. 

Galambokon egy akácfa dőlt a Halastó útra, egy kanyar közepén, a kialakult balesetveszélyes forgalmi akadályt a zalakarosi hivatásos tűzoltók szüntették meg, míg egy fa törzse kettéhasadt Nagykanizsán, a Március 15-e téren. A helyi hivatásos tűzoltók a kialakult balesetveszélyt megszüntették.

Becsehelyen egy tizenöt méter magas fa dőlt ki a Kossuth Lajos utcában, ahol egy távközlési vezetéket is leszakított, s egy kerítést is megrongált. A letenyei hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók a kidőlt fát feldarabolták és eltávolították a kerítésről.

Szentpéterföldén egy,a vihar által kidőlt fa okozott forgalmi akadályt a 75141-es úton Szentpéterfölde és Gutorfölde között, amelyet a lenti hivatásos tűzoltók feldaraboltak, majd eltávolították az úttestről.

Zalaszentmihály térségében úttestre dőlt fa okozott forgalmi akadályt a 7362-es főúton, a pacsai hivatásos tűzoltók a fát feldarabolták, a forgalmi akadályt megszüntették.

Fotó: Zala Vármegyei Katasztrófavédelem