2023.05.29., hétfő - Magdolna
Budapest: 15o - 19o
Az ország 19 megyéjében

Ketrecharcosok lepik el Sárvárt

Hajmási Judit, 2023. március 28. - 16:45
Ketrecharcosok lepik el Sárvárt

Nemzetközi Ketrecharc Gálát rendeznek április 15-én Sárváron. A sport durva, a cél nemes.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Április 15-én a Sárvár Aréna ad otthont a jótékonysági Vulcano Nemzetközi Ketrecharc Gálának. Az eseményt a Spirit Hotelben tartott sajtótájékoztatón jelentették be.

Alig egy hónap múlva ismét Vas vármegyében köszönthetjük az MMA  magyar és nemzetközi klasszisait, ugyanis a Szülőföld Egyesület jótékonysági ketrecharc gálát szervez a Kolping Támogató Szolgálat - Sárvár és Kistérsége javára. Az esemény főszervezői Őze-Guth Szilvia és Farkas Csaba.

Az öt ország sportolóit felvonultató gála április 15-én, szombaton 17.30-kor kezdődik majd, ám már azt megelőzően változatos, izgalmas programok várják az érdeklődőket reggel 9 órától: katonai közelharc-bemutatók, Grippen-szimulátor, haditechnikai bemutató és az MMA amatőr magyar bajnokság. A gálán a Magyar Honvédség kötelékében szolgáló harcosok is megküzdenek, a felállított toborzó ponton pedig a Honvédség munkatársai igyekeznek megszólítani a fiatalokat.

Az esemény védnökei Ágh Péter országgyűlési képviselő és Kondora István, Sárvár polgármestere – mondta Farkas Csaba.

– Nagyon örülök, hogy a Sárvár Aréna adhat otthont a rangos eseménynek, ami által újra visszaköltözhet az élet, a pezsgés az épületbe – szólt Kondora István polgármester.

Őze Balázs, az esemény szakmai vezetője arról beszélt, hogy a gálán két küzdősport szakág, a K1 és az MMA képviselteti magát. A fő mérkőzőésen Molnár Benjamin és indonéz ellenfele lép a ketrecbe, az esemény pikantériáját pedig Seregély Gyöngyi kyokushin karate magyar bajnoki mérkőzése adja. A tíz mérkőzésen emellett lesz K1 profi címmérkőzés is, az est sztárvendége pedig a holland Ismael Londt lesz.

Molnár Benjamin profi MMA sportoló izgalmas mérkőzést remél holland ellenfele ellen.

Seregély Gyöngyi ifjúsági Príma-díjas, Európa- és magyar bajnok sportoló azt hangsúlyozta, hogy a sárvári lesz karate pályafutása utolsó versenye, ami után visszavonul.

A gála bevételéből a Kolping Támogató Szolgálat - Sárvár és Kistérsége fogyatékkal élő gondozottjai és munkatársai még több programon tudnak részt venni – erről már Rábáné Varga Anita, a szolgálat vezetője beszélt – olvasható a Sárvár Landületben oldalon.

Az MMA, azaz a mixed martial arts, vagy kevert harcművészetek olyan küzdősport, mely megengedi az ütést, rúgást és a földharcot egyaránt, állva és földön is. Különféle küzdősportok és harcművészetek technikáit vegyesen alkalmazzák, innen ered a neve is – írja a sportról a Wikipédia.

Ha pedig valaki felkeresi az MMA honlapját, a ketrecharc.hu-t, akkor ott a felugró ablak arról tájékoztat, hogy itt bizony véres tartalmakat fogunk találni.

Bátran mondhatjuk tehát, hogy a sport véres, és vad, de a cél nemes. Azt pedig mindenki maga döntheti el, hogy részt kíván-e venni a rendezvényen.

Fotó: ketrecharc.hu  és Facebook / Sárvár Lendületben