2023.05.29., hétfő - Magdolna
Budapest: 13o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Júliusban ismét Kékszalag a Balatonon!

frisshirek.hu, 2023. március 28. - 18:10
Júliusban ismét Kékszalag a Balatonon!

Európa legrégebbi és leghosszabb tókerülő versenye, az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj mezőnye július 6-án indul Balatonfüredről. A verseny színes parti programokkal egyhetes rendezvénysorozattal várja a versenyzőket, érdeklődőket, szurkolókat, akik tavaly új időrekordnak örülhettek.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az aquamagazin.hu azt írja: idén az elmúlt évekhez képest kicsit korábban, július elején kerül sor az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjra. A tókerülő verseny július 6-án 9 órakor rajtol a Balatonfüred előtti vízterületről, a versenyzőknek 48 óra alatt kell teljesíteniük a Balatonfüred–Balatonkenese–Siófok–Keszthely–Balatonfüred közötti, légvonalban 150 kilométeres távolságot.

A szervező Magyar Vitorlás Szövetség célja, hogy a Kékszalagra ne csak egy vitorlásversenyként gondoljanak, hanem egy majdnem egyhetes rendezvénysorozatként. Ennek érdekében sok parti program várja a Balaton partjára látogatókat. Ezek a programok már tavaly is egyre több vendéget vonzottak, remélhetőleg az idén még több látogató érkezik.

Forrás: aquamagazin.hu
Fotó: Kékszalag Facebook-oldal