2023.05.29., hétfő - Magdolna
Budapest: 16o - 20o
Az ország 19 megyéjében

Fákat döntött ki, háztetőket bontott meg a viharos szél

frisshirek.hu, 2023. március 28. - 19:47
Fákat döntött ki, háztetőket bontott meg a viharos szél

Több helyen is károkról számoltak be a viharos széllökések kapcsán. Nem egy esetben fordult elő, hogy fák dőltek épületekre és utakra is.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Szabolcs – Szatmár – Bereg vármegye területén három családi ház kéményében is lerakódott korom izzott.

Két szatmárcsekei és egy mátészalkai ingatlannál volt szükséges a tűzoltók beavatkozása.
Az egyik szatmárcsekei és a mátészalkai ház más módon való fűtése nem megoldható, ezért a bennük élő családok elhelyezéséről átmenetileg gondoskodni tudtak.

Egyik tűzkárban sem történt személyi sérüléssel járó tragédia. Újfehértón kidőlt egy beton villanyoszlop, ezzel több mint háromszáz háztartás áramellátását ideiglenesen megszüntetve.

Nyíregyházán és Demecserben családi házak tetőszerkezetét rongálta meg az erős szél, utóbbinál olyan mértékű kár keletkezett, hogy az ingatlan lakhatatlanná vált, a benne élőkről rokonaik gondoskodnak átmenetileg.

A kárfelmérések jelenleg is zajlanak.

 

Forrás: szabolcsihir.hu
Fotó: illusztráció, www.arborcare.com