2023.05.29., hétfő - Magdolna
Budapest: 16o - 19o
Az ország 19 megyéjében

Figyelmeztetnek a mentők: csaló kér pénzt a TikTokon a koraszülötteknek

frisshirek.hu, 2023. március 28. - 08:00
Figyelmeztetnek a mentők: csaló kér pénzt a TikTokon a koraszülötteknek

Elképesztő csalásra használja az egyik legnépszerűbb közösségi média platformot egy férfi. Az élő videójában állította, hogy a “Szegedi Koraszülött mentőknek” segít, de valójában átverés az egész. 

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az Országos Mentőszolgálat hivatalos Facebook-oldalán fontos felhívás jelent meg: csaló próbál meg pénzt szerezni a TikTokon azzal a hazugsággal, hogy a koraszülöttek számára gyűjt pénzt. 

A tiktok-on gyűjt adományokat a “Szegedi Koraszülött mentőknek” az a férfi, akivel sem az Országos Mentőszolgálat, sem a Magyar Gyermekmentő Alapítvány, sem a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat nem áll kapcsolatban. Bár a mentők kommentekben próbálták figyelmeztetni az élő adás nézőit, a profil így is többeket megtévesztett. Jó hírnevük védelme érdekében, a szolgálatok jogi lépéséket tesznek. Kérjük oszd meg a felhívást

- írják az OMSZ honlapján.

Íme, egy képernyőfelvétel a csalóról, amit közzétettek:

Érthető módon rengeteg hozzászóló a felháborodását fejezte ki az esetet illetően. 

Sajnos ezt a hírt mi is csak megerősíteni tudjuk. Az említett Úr nem áll velünk semmilyen kapcsolatban, adományt, támogatást számunkra nem gyűjt.

- írta kommentben a Magyar Gyermekmentő Alapítvány.

Kép: Pixabay