2023.06.01., csütörtök - Tünde
Budapest: 18o - 21o
Az ország 19 megyéjében

Csökkent a siófoki kórház adóssága

Hajmási Judit, 2023. március 28. - 16:37
Csökkent a siófoki kórház adóssága

Még mindig közel 200 millió forint a kórház kintlévősége. Pár hete átlépte ezt a határt is, de nemrég 57 millió forintot utalt az állam a tartozásaiból.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Ahogy azt már korábban a frisshírek.hu is megírta, tetemes adósságot halmozott fel a siófoki kórház a fűtést szolgáltató Termofok-Sió Kft irányába.

Lengyel Róbert siófoki polgármester többször is nehezményezte, hogy ekkora kintlévőségei legyenek a városi cégnek, miközben a város minden fillér elköltését kétszer is megfontolja.

„A véget érni nem akaró vitákat megunva és más lehetőséget immár nem látva, február 9-én levélben fordultam az országos kórházi főigazgatóhoz, Jenei Zoltán úrhoz. Nos, úgy tűnik, a főigazgatóság – egyébként korrekt módon – nem ment el szó nélkül a kérésem mellett. Az időközben már 200 millió Ft fölé kúszott kórházi adósságból – feltételezem így első körben a megoldásra törekvés jelzéseként- a napokban utaltak összességében 57 millió Ft-ot a Termofok számlájára. Jelenleg 172 milliós még a kintlévőségünk, de legalább megmozdult valami. Nos, a részsiker is siker...” – számolt be az új információkról Siófok polgármestere.

A város első embere bízik abban, hogy hamarosan rendeződik az áldatlan állapot, főként azért, mert a kórház jelenlegi igazgatója lesz jövő hónaptól a kaposvári kórház új főigazgatója.

Addig pedig csak abban bízhatunk, hogy a betegek nem látják kárát ennek a káosznak, ami a kórház üzemeltetése terén tapasztalható.

Fotó: Facebook / Siófoki Kórház-Rendelőintézet