2023.05.29., hétfő - Magdolna
Budapest: 15o - 19o
Az ország 19 megyéjében

A győriek kétkedve fogadják az világ első hét csillagos fürdőjét

frisshirek.hu, 2023. március 28. - 16:44
A győriek kétkedve fogadják az világ első hét csillagos fürdőjét

Győrben új viziélménypark épül, ami több szempontból is rendhagyó lesz az országban.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Kommentáradat indult be a győriek között a közösségi oldalakon az új vízi élményparkkal kapcsolatban. Portálunk is több alkalommal beszámolt már róla, és a nyitány már egyre közelebb…

Eleinte azért voltak komoly kételyei a helyi embereknek, hogy mégis, miként fog beleférni a büdzsébe ez az új szuperkomplexum, amikor Győr nem igen dúskál manapság pénzben. De megnyugtatták őket, hogy a helynek van/lesz gazdája, azaz üzemeltetője, így rá hárulnak a költségek, nem a városra. Ezek a költségek éves szinten akár az 1,2 milliárd forintot is elérhetik.

Aztán jött a csillagok kérdése.

A köztudatban az van, hogy 5 csillagnál nem kaphatnak nagyobb minősítést a létesítmények, ám az élménypark speciális, mindjárt 7 tengeri csillaggal kezdi meg pályafutását, amit a tulajdonos talált ki, amikor Dubaiban járt. Ugyanis ott van a világ első hét csillagos szállodája, ám bizonyára ott az árak is 7 csillagig mennek, és a bevételek ennek megfelelőek.

És bizony ez az emberek következő kérdése. 

Vajon megfizethető lesz-e egy átlag magyar családnak, hogy egy-egy délután jól érezzék magukat ebben a szuperluxus-komplexumban, ahol a világ legnagyobb szódásszifonja is helyet kap egy csúszda képében, ami a maga harminckét méterével a világ legmagasabb szódásszifonja, és ezzel bekerülhet a rekordok könyvébe.

A jegyárakról még nem döntöttek, de félő, hogy nem a mostani gazdasági életre lesz kalibrálva, hiszen egy átlagos uszoda árai is igencsak borsosak lettek, hát még egy világviszonylatban is helytálló hét tengeri csillagos élménpark.

A városvezetés egyértelműen számít rá, hogy az ország minden pontjáról látogatják majd a helyet, hiszen Dézsi Csaba András korábban úgy nyilatkozott, hogy a beruházás célja Győr vonzóbbá tétele turisztikai szempontból is.

Fotó: Dézsi Csaba András Facebook oldala