2023.05.29., hétfő - Magdolna
Budapest: 13o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Zöld növényi törmeléket találtak a söfőrnél Paks térségében

frisshirek.hu, 2023. március 27. - 13:08
Zöld növényi törmeléket találtak a söfőrnél Paks térségében

A hétvége mérlege nyolc anyagi káros baleset Tolna vármegye közútjain. Figyelmetlenségből adódó ütközés, szalagkorlátnak csapódás, vadelütés és a sebesség nem megfelelő megválasztása okozott balesetet Tolnában. Többen alkohol és kábítószer befolyása mellett ültek volán mögé.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A hétvégén nyolc anyagi kárral végződő baleset történt - tette közzé baleseti összefoglalóját a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Egy autós közlekedett pénteken kora délután Szekszárdon. A sofőr a Holub utca és a Szent István tér kereszteződésében levő lámpás kereszteződésben a zöld jelzésen balra akart kanyarodni. Nem vette figyelembe azonban azt, hogy neki szemből szintén szabad jelzése van az egyenesen haladó járműveknek is, és a szemből érkező, egyenesen haladó kocsi elé kanyarodott.

Szombaton az esti órákban egy 25 éves érsekcsanádi férfi kocsival – feltehetően bódult állapotban – haladt a 6-os főúton Dunaföldvár irányába. A 105-ös kilométerszelvény közelében, Paks térségében áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol szalagkorlátnak ütközött.

A férfinél alkalmazott ittasságot ellenőrző szonda negatív lett ugyan, de feltehetően kábítószert fogyasztott, ezért őt további mintavételre előállították. A sofőrnél zöld növényi törmeléket is találtak. Azt is elismerte, hogy a délután „füves cigit” szívott.

Egy autós közlekedett vasárnap este Tamásiban a Szabadság utcában. A sofőr nem az út- és látási viszonyoknak megfelelően választotta meg a sebességét, lesodórdott az útról, és egy villanyoszlopnak csapódott.

A hétvégén több baleset is történt figyelmetlenség miatt. Előfordult, hogy egy áruház parkolójából való kiállás közben ütközött egy másik kocsinak az autó sofőrje. Váralja térségében pedig az útra kiugró vadat gázolta el egy gépkocsi.

A hétvége sem múlt el anélkül, hogy ittas vezetővel szemben ne intézkedtek volna a tolnai rendőrök. Az elmúlt 72 órában öt sofőrnél is pozitív lett a szonda. Mindannyiuk ellen eljárás indult.

Fotó: police.hu