A Miskolcon élő Panna gyógyulásáért tartottak jótékonysági futást vasárnap a Népkertben - számolt be a minap.hu. A kislány - aki éppen ezen a napon töltötte be kilencedik évét - egy súlyos betegség miatt beszélni és járni sem tud, a gyógyulásra az egyetlen esélye a folyamatos, intenzív kognitív és mozgásfejlesztő terápia, a család azonban egyedül nem tudja fizetni a költségeket. A Panna Gyógyulásáért Alapítvány által szervezett "Panna Gyógyulásáért Jótékonysági Futás" ezen a helyzeten volt hivatott segíteni.

Az eseményen Veres Pál, Miskolc polgármestere azt hangsúlyozta, hogy a város közössége újra és újra bebizonyítja: amennyiben egy jó ügy érdekében kell közösen cselekedni, Miskolc kész megmozdulni a célért. A futás fővédnöke az olimpiai ezüst- és bronzérmes, továbbá világ- és Európa-bajnok úszó, Cseh László volt, aki arról beszélt, hogy bár a futás kevésbé áll hozzá közel, őszintén reméli, hogy sok ehhez hasonló alkalomnak lehet majd még részese. Hasonlóan vélekedett a város olimpiai- és Európa-bajnok birkózója, Repka Attila is, aki szintén örömét fejezte ki, hogy a résztvevőknek fontos volt, hogy Pannának segítsenek. 

A kis ünnepeltet köszöntése sem maradt el, őt a nagy napon a Supersum Alapítvány részéről Bernasconi-Bús Katalin lepte meg ajándékkal.

Fotó: minap.hu