2023.05.29., hétfő - Magdolna
Budapest: 13o - 17o
Az ország 19 megyéjében

A fideszes polgármester apja is milliókat kapott – Még nincs vége a pétervásárai mutyizásnak

Fodor Orsolya, 2023. március 27. - 18:00
A fideszes polgármester apja is milliókat kapott – Még nincs vége a pétervásárai mutyizásnak

Horgászcsali-gyárra kapott 13 millió forint európai uniós támogatást a pétervásárai polgármester apja – derítette ki Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő. Mint ismeretes, a fideszes városvezető, Eged István korábban 50 millió forint EU-s forrásból húzott fel falusi szálláshelyként működő „kacsalábon forgó palotát”.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Amint azt lapunk, a frisshirek.hu is megírta, Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő január végén fedte fel, hogy a falusi szálláshelyre elnyert 50 millió forint európai uniós támogatásból egy kisebb – többek között jacuzzival is felszerelt – kastélyt építtetett az általa irányított településen Eged István, Pétervására fideszes polgármestere. 

Amikor a honatya oda látogatott – egyébként munkaidőben –, a „szállóban” egyetlen vendég sem tartózkodott, ellentétben az ott állítólag betegszabadságát töltő és éppen a helyet takarító városvezetővel.

A leleplezést követően a pétervásárai elöljáró a közösségi oldalon fenyegette meg Hadházyt, aki azonban ma – ugyanezen a platformon – újabb visszásnak látszó esetet tárt fel a hevesi város első emberével kapcsolatban.

A polgármester apjának is jutott EU-s támogatás Pétervásárán. Horgászcsali-gyárra kapott 13 millió forintot Eged Apolló, így teljes a családi biznisz. A tavukra 120 milliót, a mellette épült luxus „falusi vendégházra“ 60 milliót kapott a fideszes polgármester, a tóhoz vezet az egyetlen, – 100 millió forintos – uniós pénzből lebetonozott külterületi út. Kellett hát a csaliüzem, mint egy falat kenyér

– fogalmazott a független országgyűlési képviselő.

Hadházy Ákos jó hírnek nevezte, hogy ezt azért már az érintettek is szégyellik, legalábbis szerették volna titokban tartani. 

Amikor ugyanis először ott jártam, a „gyáron” semmilyen felirat nem jelezte, hogy ott 13 millió forint EU-s pénz boldog nyertese fejlesztené a horgászipart. Röviddel a betegszabadságos szálláskirály polgármester bemutatása után azonban kikerültek a táblák az „innovatív munkahelyteremtésről”. Ám ezt láthatóan nem büszkeségből tették: amikor a Szabad Európával ott jártunk, nagyon nem örültek, hogy hírét visszük a pétervásárai családi gazdaság újabb gyöngyszemének

– zárta szavait Hadházy Ákos.

Fotó: Facebook/Hadházy Ákos