2023.05.29., hétfő - Magdolna
Budapest: 17o - 21o
Az ország 19 megyéjében

Micsoda találkozó! Novák Katalin fogadta Orbán Viktort

frisshirek.hu, 2023. március 27. - 11:23
Micsoda találkozó! Novák Katalin fogadta Orbán Viktort

Novák Katalin köztársasági elnök a Sándor-palotában fogadta hétfőn Orbán Viktor miniszterelnököt, aki az Európai Tanács március 23-i üléséről adott tájékoztatást - tájékoztatta a Sándor-palota kommunikációs igazgatósága az MTI-t.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az államfő kiemelt figyelmet fordít Magyarország európai és nemzetközi kapcsolatrendszerének erősítésére, ennek keretében kapott tájékoztatást a miniszterelnöktől az európai állam és kormányfők múlt heti üléséről, amelyen az Ukrajnában dúló háború volt az egyik legfontosabb téma - közölték.

Az államfő és a miniszterelnök egyetértettek, hogy Magyarország legfontosabb érdeke a mielőbbi béke

- olvasható a közleményben. Megállapodtak abban, hogy a jövőben rendszeresen beszámol a miniszterelnök a Európai Tanácson történtekről.

A közlemény nem tért ki arra a sajtóban már részletesen ismertetett politikai szerepvállalásra, amelyről korábban a frisshirek.hu-n is beszámoltunk, hogy Novák Katalin ellensúlyozhatja a kardcsörtető magyar diplomácia terén Szijjártó Péter külügyminisztert, így az ország szövetségeseivel békítőbb, akár az orosz-ukrán háború terén is az orosz féllel szemben kritikusabb hangot üt meg, és választ magának ehhez mérten úti célokat.

A kiemelt kép forrása: MTI / Máthé Zoltán