Szerethetőbb Magyarország megteremtésében gondolkodik a Megoldás Mozgalom. A párt elnöke, Huszár Viktor, az M1-nek adott interjút, amelyben többek között azt is elmondta, hogy online kérdőív kitöltésére buzdítanak minden 18 év feletti magyar állampolgárt, amelyben ezt a kérdést teszik fel:

Miben segíthetünk?


Arra a műsorvezetői  kérdésre, hogy miben szeretnének segíteni és milyen témákat érintenek, Huszár Viktor azt válaszolta: oktatás, gazdaság, egészségügy, ezek a legfontosabb pillérek, de azt is szeretnék tudni, hogy helyi, település-szintű viszonylatban milyen problémái vannak az embereknek, a magyar települések milyen gondokkal küzdenek.

Olyan szakmai, menedzser-szerű szemléletváltást tud a Megoldás Mozgalom hozni, ami az egész ország hasznára tud válni- vázolta a műsorban a Megoldás Mozgalom elnöke, és azt is hozzátette, hogy a digitalizáció egy alapkompetencia Magyarországnak,  de nem a fő eleme a párt programjának.  


Huszár Viktor tájékoztatta a nézőket, hogy arra keresik a választ: mitől lesz jobb hely Magyarország? Bár nekik is vannak elképzeléseik erre a felvetésre, de a konkrét választ a válaszadóktól szeretnék megtudni. Kitért arra is, hogy valószínűleg lesznek országos szintű problémákat felvető válaszok is, de a települések helyi gondjaira is kíváncsiak. Így fogalmazott:

Szeretnénk megoldás-térképet nyújtani, és ahhoz ez a hiteles, hogy megkérdezzük az ország véleményét.


A beszélgetésben Huszár Viktor beszélt a "Ne menj el, van remény!" elnevezésű kampányukról is, amely egy figyelemfelhívás arra, hogy ne hagyják el az országot a magyar emberek a jobb megélhetés reményében, hanem itthon kell olyan körülményeket teremteni, hogy maradni akarjanak.  

A Megoldás Mozgalom elnökével készült teljes beszélgetés itt tekinthető meg:

Fotó: Megoldás Mozgalom honlapja