2023.06.05., hétfő - Fatime
Budapest: 17o - 19o
Az ország 19 megyéjében

Gazdaboltokban várhatók a nógrádi revizorok

frisshirek.hu, 2023. március 27. - 17:50
Gazdaboltokban várhatók a nógrádi revizorok

A mezőgazdasági boltokban lehet a leginkább számítani ezen a héten arra, hogy felbukkanak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) revizorai.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai ma a Rétsági járásban végeztek helyszíni ellenőrzéseket, a hét további részében pedig az alábbi a helyeken várható a revizorok felbukkanása:

  • március 28. kedd: Szécsényi járás,
  • március 29. szerda: Salgótarjáni járás,
  • március 30. csütörtök: Balassagyarmati járás,
  • március 31. péntek: Pásztói járás.

Az ellenőrök az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és a nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a mezőgazdasági boltokban. Ez utóbbihoz kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

Az adóellenőrök a fentieken túlmenően a hét valamennyi napján a megye egyéb területein is végezhetnek vizsgálatokat – olvasható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján.

Fotó: illusztráció/pixabay.com