2023.05.29., hétfő - Magdolna
Budapest: 17o - 21o
Az ország 19 megyéjében

Eb-selejtező: magabiztos magyar győzelem a bolgárok ellen

Szabó Róbert, 2023. március 27. - 22:40
Eb-selejtező: magabiztos magyar győzelem a bolgárok ellen

Nagyszerű játékkal aratott sima, 3–0-s győzelmet a magyar labdarúgó-válogatott a Bulgária ellen a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőjének első fordulójában.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A csütörtöki, Észtország elleni felkészülési mérkőzésen kissé akadozott a magyar válogatott, noha 1–0-ra legyőzte ellenfelét, de játéka nem volt meggyőző. Így várhattuk a Bulgária elleni első selejtezőmérkőzést a 2024-es Európa-bajnokságra. A bolgárok ezzel szemben egy hazai, Montenegró elleni vereség után érkeztek meg Budapestre, így mindenképpen a javítás volt a céljuk.

A magyar válogatott úgy kezdte a mérkőzést, ahogy azt egy profi, és esélyes csapatnak kell: a 7. percben Vécsei Bálint szerezte meg a labdát, majd közelről a bolgárok kapujába lőtt. Noha a játékvezető igényelte a videóbíró segítségét, de úgy ítélte meg érvényes volt a találat, így Magyarország gyorsan előnybe került. Nem kellett sokáig várni aztán az újabb gólra: a 26. percben Szoboszlai Dominik végezhetett el egy szabadrúgást bő 23 méterről, amelyet nagyszerűen tekert el a sorfal fölött, a labda pedig meg sem állt, így már 2–0-ra vezettek a mieink. 

Szoboszlai Dominik bombagólját, majd Sallaival közös kő-papír-olló gólörömét ide kattintva nézheti meg!

A folytatásban aztán nem állt le a magyar gépezet: az ellenfelénél jóval szebben és jobban játszó fiaink a 39. percben Ádám Martin higgadt befejezésével már 3–0-ra lógtak meg, amely előnyt a szünetre is megőriztek.

A fordulás után nem sikerült újabb gólt, gólokat szerezni, a játék szintje is visszább esett, de a bolgárok sem tudták bevenni Dibusz Dénes kapuját. A magyar válogatott így 3–0-s győzelemmel nyitott az Eb-selejtezőt, amelyre legutóbb 40 éve volt példa.

A csoport másik mérkőzésén a szerbek 1–0-s győzelmet arattak Montenegró otthonában, így hat ponttal vezetik a csoportot két mérkőzés után.

A mieink legközelebb június 17-én 18.00 órától játszanak Montenegró vendégeként, majd június 20-án Litvániát fogadják 20.45 órától.

Európa-bajnokság, selejtező
G. csoport, 2. forduló
Magyarország–Bulgária 3–0 (Vécsei 8, Szoboszlai 26., Ádám 39.)

A csoport állása:
1. Szerbia 6 pont – 2 mérkőzés
2. Magyarország 3 pont – 1 mérkőzés
3. Montenegró 3 pont – 2 mérkőzés
4. Litvánia 0 pont – 1 mérkőzés
5. Bulgária 0 pont – 2 mérkőzés

Kiemelt fotó: MTI/Kovács Tamás