2023.06.01., csütörtök - Tünde
Budapest: 20o - 21o
Az ország 19 megyéjében

Bencsik András jó hírként tálalta a HírTv-ben, hogy Ugandában kivégzik a melegeket, ha összeházasodnak

frisshirek.hu, 2023. március 27. - 19:00
Bencsik András jó hírként tálalta a HírTv-ben, hogy Ugandában kivégzik a melegeket, ha összeházasodnak

HírTV vasárnapi Sajtóklubjában már majdnem félórája beszélgetett vendégeivel Bayer Zsolt többek között az ukrajnai háborúról, Amerikáról, egy esetleges harmadik világháborúról, amikor a 28. percnél Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője miután arról beszélt, hogy a harmadik világban sokan szurkolnak Amerika bukásának, egyszer csak jó hírként tálalta, hogy Ugandában LMBTQ-ellenes törvényt hoztak, ami szerint kivégzik azokat a melegeket, akik összeházasodnak.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

444.hu vette észre a felvételben Bencsik mondatát, miszerint 

„Ugandában a parlament egy LMBTQ-ellenes törvényt hozott, tehát a bubukat, ha összeházasodnak, kivégzik”

– mosolyogva mondta mindezt Bencsik András. A Demokrata főszerkesztője bubuként emlegeti a melegeket, az adásnak ezt a részét itt tudja megnézni:

„Az amerikaiak tombolnak. 100 százalékos egyetértéssel hozta meg ezt az ugandai parlament, amiben az a gyönyörű, hogy ez egy jelzés. Az egész világon az új kánon, az új vallás az a másságkultusz, az lmbtq. A bubuk az új szentek. És akkor azt mondják erre az ugandaiak, hogy mi meg jól lenyakazzuk őket, hogyha itten próbálkoznak összeállni kettesével. Ez egy üzenet, hogy Afrika nem csak hogy nem vesz részt ebben a szemétségben, hanem szembefordul. Mert Uganda csak egy ország, de ők voltak a legbátrabbak, vélhetőleg a többi is követi”

– mondta.

Bencsik nem első esetben sért meg magyar embereket, akik szerinte másként gondolkodnak. Nemrég söpredéknek, szörnyetegeknek nevezte a pedagógusokat, akiktől emiatt azóta sem kért elnézést. 

Forrás: youtube