A hétvége nem múlhatott további tűzesetek nélkül, kigyulladt egy fatuskó is, a lángok pedig pár négyzetméteren a tuskó környezetére is átterjedtek Zalaegerszegen, a Majori utcában. A város hivatásos tűzoltói a helyszínen vízsugárral rövid idő alatt eloltották a tüzet. 

Keszthelyen kommunális hulladék égett a Kárpáti utcában. A helyi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és vízsugárral oltották el, a bűzös füstöt eregető, mintegy tíz négyzetméternyi területen égő szemétkupacot.

Több egybeépített melléképület égett Kehidakustányban, egy Dózsa György utcai ingatlan területén. A tűz egy szomszédos tűzifatároló melléképületre is átterjedt. A keszthelyi hivatásos és a zalaszentgróti önkormányzati tűzoltók sikeresen megakadályozták, hogy a tűz a közelben álló lakóházakra is átterjedjen. A tűzoltás során összesen hét gázpalackot hoztak ki a tűzzel érintett épületekből. A tűzoltók végül hat vízsugárral fékezték meg a lángokat.

Fém borítású műanyag tárgyak égtek Zalaszentgróton, egy Templom utcai lakóház udvarában. A helyi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral a tüzet eloltották, majd figyelmeztették a lakót a hulladékégetési tilalomra vonatkozó szabályok betartására.

Tujafa égett Galambokon, a Panoráma utcában. A zalakarosi hivatásos tűzoltók kiérkezéséig a lángokat a terület tulajdonosa megfékezte. A tűzoltók a még izzó növényi részeket egy vízsugárral oltották el - tájékoztatott a Zala Vármegyei Katasztrófavédelem.

Forrás és fotók: Zala Vármegyei Katasztrófavédelem