Ekkor már – olvasónk szerint érezhető volt a személyzeten is a bizonytalanság, hogy vajon megtartható-e még az élményutazás.


Nagyjából 12 óra környékén tudták átlépni így a hegyeshalmi határátkelőt, majd hamarosan ezután közölték velük a kellemetlen hírt, mely szerint annyi az időveszteség, hogy mire Brno HI.n. (Csehország) végállomáshoz érnének, már indulni is kellene vissza, ezért a szerelvényt visszafordítják Ausztriában és visszatérnek Magyarországra.

A járatnak egyébként 10:42 percre kellett volna megérkeznie a csehországi végállomására, ez látható az üzemeltető cég meghirdetett menetrendjében.

Végül a vonatot Götzendorf állomáson (Ausztria) megállították, majd több órás várakozás után visszaindultak Hegyeshalom irányába.

Értesüléseink szerint a hegyeshalmi határátkelőnél is rengeteget kellett várni és több tucat utas leszállt a szerelvényről, hogy saját kézbe vegye a hazajutást és önállóan, a MÁV menetrendszerinti járataival térjenek vissza a felszállási pontokhoz.

Lapunk megkereste az üzemeltető MÁV Rail Tours Kft.-t a megvásárolt menetjegyek és programok, esetleges visszaváltásának lehetőségeiről, valamint a meghibásodások okairól is kérdeztük a céget, de cikkünk megjelenéséig nem válaszoltak.

Kiemelt kép forrása: www.mavrailtours.hu