2023.06.01., csütörtök - Tünde
Budapest: 17o - 19o
Az ország 19 megyéjében

Kilakoltatna a szegedi ingatlankezelő egy idős férfit

frisshirek.hu, 2023. március 27. - 10:25
Kilakoltatna a szegedi ingatlankezelő egy idős férfit

Riportot készített az egyik kereskedelmi csatorna, az önkormányzati bérlakásban élő, 82 éves szegedi Kispéter Lászlóval, akivel IKV Zrt. azt közölte: ha március végéig nem végzi el a kötelező felújítási munkákat, felmondják a határozatlan idejű bérleti jogát.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A városi cég a szegedi férfi szerint azt kéri tőle, hogy idén március 31-ig vizsgáltassa felül a lakás gázkészülékét, emellett arra is kötelezték, hogy festesse ki a lakást, hozza helyre a nyílászárókat, valamint a zárakat is javíttassa meg. Az idős férfi pánikba esett, mert egyedül él és azt mondja, hogy a nyugdíjából képtelen megoldani a feladatot.

A férfi egy önkormányzati képviselőtől kért segítséget, Chovanecz Kata Facebook-oldalán írta meg a történetet.

Azóta a nyugdíjasnak helyiek próbálnak segíteni, és végül az önkormányzati cég is meghosszabbította a határidőt.

A festést egy helyi vállalkozó csinálja meg ingyen.

Chovanecz Kata azt nyilatkozta az RTL-nek, hogy még nincs meg minden a felújításhoz, a nyílászárók festése és a zárak cseréje még várat magára. Szerinte sok idős ember él önkormányzati bérlakásokban, ők nem mindig tudják értelmezni az ingatlankezelő leveleit. Elmondta azt is, hogy a nyugdíjas  nevében ő írta meg a halasztási kérelmet, amit meg is kaptak, így szeptember elejéig kell elvégezni a felújítást.

A híradóban megszólaltatták az ingatlankezelő munkatársát is. Csarna Zsuzsanna arról beszélt, hogy az idős férfival már 2017 óta folyamatosan leveleznek, a hosszabbítást megadták, de a felszólítástól nem tudnak eltekinteni.

Fotó: szegedi IKV oldala