2023.05.29., hétfő - Magdolna
Budapest: 17o - 21o
Az ország 19 megyéjében

Füstbe ment az üzlet: rendőrkézre került a 63 éves salgótarjáni drogdíler

frisshirek.hu, 2023. március 25. - 11:45
Füstbe ment az üzlet: rendőrkézre került a 63 éves salgótarjáni drogdíler

A salgótarjáni rendőrök csaptak le arra a 63 éves dílerre, aki rendszeresen ellátta vásárlóit a „füst” elnevezésű bódító anyaggal. A férfi az üzletet a lakásán bonyolította le, amely az egyik iskola közelében található.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
A 63 éves férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy az elmúlt egy évben több salgótarjáni lakosnak adott el új pszichoaktív anyagnak minősülő szert. A terjesztő a lakásán fogadta a fogyasztókat, akik készpénzzel fizettek neki a „füst” elnevezésű bódító anyagért

tájékoztatta lapunkat, a frisshirek.hu-t Király-Kollár Ramóna, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Hozzátette, a rendőrök kutatást tartottak a díler lakásán, és egy pénztárcában több adag, már előre kiporciózott fehér színű port találtak meg, majd foglaltak le. Az igazságügyi vegyészszakértő véleménye szerint ez N-etil-norpentedron hatóanyagot tartalmaz, ami új pszichoaktív anyagnak minősül. 

A férfi tettét súlyosbítja az a körülmény, hogy egy tanintézmény közelében folytatta a kereskedelmet

– hangsúlyozta Király-Kollár Ramóna.

Mint mondta, a salgótarjáni rendőrök elfogták, előállították és kihallgatták a 63 esztendős helyi lakost. A fogyasztókkal szemben is eljárást indítottak. Mindezek mellett vagyonvisszaszerzés keretében gépjárművet és egyéb vagyontárgyakat – ékszereket, készpénzt, műszaki cikkeket – foglaltak le.

Fotó: police.hu