2023.06.01., csütörtök - Tünde
Budapest: 13o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Vádat emeltek Szabó Bálint ellen

frisshirek.hu, 2023. március 24. - 15:27
Vádat emeltek Szabó Bálint ellen

A Központi Nyomozó Főügyészség pénteken az MTI-vel közölte, Szabó Bálint, szegedi önkormányzati képviselő, jogász, az augusztus 20-i ,,gazdatüntetés" szervezője ellen vádat emeltek közúti veszélyeztetés és hivatalos személy elleni erőszak miatt.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A közleményben felidézték: Szabó Bálint 2022. szeptember 21-én délután Budapesten a személygépkocsijával – több közlekedési szabályt is súlyosan megsértve – akadályozta egy rendőrségi konvoj tagjait a személyvédelmi feladatuk ellátásában, a szolgálati járműben utazók és mások testi épségét közvetlen veszélynek kitéve. Ugyanezen a napon este társaival megjelent a Budai Várban, hogy részt vegyen az általa korábban bejelentett demonstráción. A helyszínt és a rendezvényt biztosító rendőrök intézkedni kezdtek, mert két gépkocsivezető között szóváltás alakult ki az önkormányzati képviselő számára lefoglalni kívánt parkolóhely miatt.

Az ügyészségi tájékoztatásban hozzátették, a jogszerű rendőri intézkedés miatt Szabó Bálint kiabálni kezdett, azt mondta, nem fogja hagyni, hogy ismerősét elvigyék a helyszínről, majd felszólította társait, hogy élőlánccal akadályozzák az előállítást. A politikus több hivatalos személlyel is dulakodott, erőszakos magatartásával hosszú percekig akadályozta a jogszerű rendőri intézkedést.

Ezután az intézkedő rendőrökhöz közel hajolva – a kezében tartott mobiltelefonnal felvételt készítve –, üvöltve mocskos állatoknak", mocskos rendőröknek" nevezte őket.

Az ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy – a büntetlen, de jelenleg több büntetőeljárás hatálya alatt álló – önkormányzati képviselőt a Pesti Központi Kerületi Bíróság halmazati büntetésül ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre és tiltsa el a járművezetéstől.

Szabó Bálint ellen decemberben is vádat emeltek egy másik ügyben  erről is beszámoltunk a Frisshirek.hu-n. A szegedi képviselő 2020. március 19-én tett feljelentésében valótlanul azt állította, hogy a vele szemben intézkedő rendőr bántalmazta, valamint becsületsértő kifejezésekkel illette.

Pár napja írtunk arról, hogy Szabó még egy hónapig előzetesben marad, november 12-én vitték be és most másodjára hosszabították meg.

Fotó: Szabó Bálint Facebook oldala