2023.05.29., hétfő - Magdolna
Budapest: 14o - 17o
Az ország 19 megyéjében

„Rádupláztak” a nógrádi ámokfutók

frisshirek.hu, 2023. március 24. - 15:45
„Rádupláztak” a nógrádi ámokfutók

Két sofőr is a megengedett legnagyobb sebesség duplájával hajtott – sőt, egyikük még azt is túllépte – autójával a nógrádi utakon.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A rendőrség már hosszú ideje próbálja felhívni a figyelmet arra, hogy a gyorshajtás a főbb baleseti okok közé tartozik, és a száguldozó sofőrök nemcsak önmaguk, de mások testi épségét is veszélyeztetik. Ennek ellenére még most is akad olyan, aki a megengedett legnagyobb sebességet meghaladva közlekedik – tájékoztatta portálunkat, a frisshirek.hu-t pénteken Buda Gábor, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Mint mondta, a rendőrök március 14-én Salgótarjánban, a Szécsényi úton mértek be egy sofőrt, aki lakott területen 50 km/h sebességkorlátozás hatálya alatt 110 km/h-val hajtott autójával. A gépkocsi vezetője az elkövetett szabályszegés miatt 130 ezer forint közigazgatási bírságra és 6 közúti közlekedési előéleti pontra számíthat.

Március 17-én pedig Érsekvadkerten, a Petőfi úton kaptak lencsevégre egy kocsit, amely a megengedett 70 km/h helyett 140 km/h sebességgel haladt. Ez esetben 90 ezer forint bírság és 6 büntetőpont volt a száguldozás ára. 

Fotó: police.hu