2023.06.01., csütörtök - Tünde
Budapest: 13o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Tévedésből a másik lábát műtötték meg egy férfinak Nyitrán

Sztipán Orsolya, 2023. március 24. - 22:00
Tévedésből a másik lábát műtötték meg egy férfinak Nyitrán

Nem kevés döbbenet ülhetett ki az arcán annak a férfinak, aki úgy feküdt fel a műtőasztalra, hogy a jobb lábába protézist ültetnek, ám az altatásból felébredve azt tapasztalta, hogy a beavatkozást a bal lábán végezték el. A kórház elnézést kért, de nem hajlandó kifizetni a 65 ezer eurós kártésítési díjat. Az indokuk egészen meglepő.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Különösen drámai tévedése volt az orvosoknak Nyitrán, ahol egy férfinek nem a beteg lábát műtötték meg, hanem a másikba ültették bele a protézist- írja a parameter.sk a TV Noviny-re hivatkozva. 


A jobb térdének ízületi problémája miatt műízület beültetésére várt a beteg, ám a műtét alatt a protézis a bal lábába került az orvosok tévedése miatt. Miután a beteg felébredt az altatásból, döbbenten tapasztalta a súlyos hibát, majd kártérítési pert indított a kórház ellen: összesen 65 ezer euró összeget követel az orvosok tévedéséért. A beteg ügyvédje felhívta a figyelmet, hogy a


műtétet végző három orvosnak az eset idején nem volt tanúsítványa.

Az Egészségügyi Felügyeleti Hivatal kivizsgálta az ügyet, és azt állapította meg, hogy az orvosok hibáztak az esetben.

A kórház elnézést kért a betegtől, de fizetni nem hajlandó ekkora összeget, mert véleményük szerint


a megműtött térd sem volt teljesen egészséges, előbb-utóbb arra is  orvosi beavatkozás várt volna.

A négy évvel ezelőtti történet óta a beteg azóta sem hajlandó alávetni magát újabb műtétnek.
A bíróság egyelőre nem döntött, gondolkodási időt kért  a jövő hónapig a kártérítés odaítélésével kapcsolatban.

Fotó: pixabay