2023.06.05., hétfő - Fatime
Budapest: 17o - 19o
Az ország 19 megyéjében

Nagy Márton hazatért, Szolnokon tanácskozott a miniszter

frisshirek.hu, 2023. március 25. - 07:15
Nagy Márton hazatért, Szolnokon tanácskozott a miniszter

A családok védelme a pénzügyi tudatosságnál kezdődik - mondta a gazdaságfejlesztési miniszter Szolnokon, ahol egykori középiskolájában, a Verseghy Ferenc Gimnáziumban tartott előadást a tanulók számára a Pénz7 rendezvénysorozat keretében.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) azt közölte pénteken az MTI-vel, hogy Nagy Márton felhívta a diákok figyelmét a digitális biztonság és a pénzügyi tudatosság fontosságára. Kiemelte, hogy a pénzügyekben is a veszélyek, válságok korát éljük, bankok mennek tönkre, sorozatosak a visszaélések, így mindnyájunknak "résen kell lennie".

A családok védelme e tekintetben a pénzügyi tudatosságnál kezdődik, így mindenre fel kell készülnünk, folyamatosan képezni kell magunkat

- hangsúlyozta a tárcavezető a közlemény szerint. Közölték, az előadást követően a gazdaságfejlesztési miniszter a város polgármesterével folytatott tárgyalást, ahol áttekintették az aktuális gazdasági helyzetet, fejlesztéseket, különös tekintettel a Modern Város Programra. Az egyeztetésen részt vett

  • Szalay Ferenc polgármester,
  • Berkó Attila főispán,
  • Hubai Imre a Vármegyei Közgyűlés elnöke,
  • Tasnádi Zoltán önkormányzati képviselő
  • és Sebestyén Ildikó címzetes főjegyző.
A város ellenzéki polgárait tehát az egyeztetésen nem juttatták képviseletre.

Nagy Márton a tárgyalást megelőzően hangsúlyozta, hogy Szolnok rendkívül nagy utat tett meg az elmúlt években, elismerésre méltó a polgármester és a város vezetőinek munkája. A város gazdasága folyamatosan fejlődik, a munkaerőpiac stabil - tette hozzá.

A miniszter kiemelte a vállalkozásfejlesztés és a munkahelyteremtés szükségességét. Mint megfogalmazta, folyamatosan keresni kell az előrelépési lehetőségeket, gondolva az iparfejlesztésre, a tőkevonzó képességre és az új beruházásokra - áll a GFM közleményében.

Szalay Ferenc polgármester a Facebook-oldalán számolt be az egyeztetésről. Kiemelte, hogy Nagy Márton lényegében hazatért, hiszen valaha a Verseghy Ferenc Gimnázium növendéke volt.

A jövőben is együtt keressük majd a város kitörési pontjait, azokat a gazdasági lehetőségeket, melyekkel Szolnok továbbra is a megkezdett növekedési úton halad

- szögezte le beszámolójában a városvezető. Hozzátette, hogy a szolnoki származású miniszterre kiemelten számíthatnak, hiszen pontosan tudja, "mennyi fantázia rejlik" a városban.

A kiemelt kép forrása: Szalay Ferenc Facebook-oldala