Először ősszel lehetett arról hallani, miszerint nem lesz szülészet-nőgyógyászat Szentesen, elsősorban a szakemberhiány miatt – erről írtunk a Frisshirek.hu-n is. A kórház sokáig nem reagált, de a szülészet megmaradásáért Facebook oldal is indult, ahová azok rövid videóit várták, akik Szentesen születtek, vagy azokat, akik itt szülnének. Később felkerült egy dokumentum a kórház oldalára, amiből kiderült, 2023. január 1-től a szülészet-nőgyógyászati osztályon az aktív fekvőbeteg szakellátás átmenetileg szünetel.

Egy hónapja közölték, a kismamák Orosházát is választhatják, ugyanis a Nemzeti Népegészségügyi Központ eredetileg csak Vásárhelyt, Szegedet és Kecskemétet jelölte ki, azonban a megyehatáron élőknek, – Nagymágocs, Árpádhalom, Fábiánsebestyén, – sokkal közelebb van Orosháza, mint a csongrád-csanádi intézmények.

,Szeretnék egy örömhírt megosztani a Dr. Bugyi István Kórházzal kapcsolatban

– így kezdte a közösségi oldalára feltöltött videóját Farkas Sándor. A térség parlamenti képviselője arról beszélt, a kormányülést követően egyeztetett Pintér Sándor belügyminiszterrel, aki elmondta,

nyugodt lelkiismerettel mondhatom, hogy a szentesi kórház státusza megmarad, mégpedig úgy, hogy a szegedi klinikákhoz fog tartozni és azok az osztályok, amelyek nehéz helyzetbe kerültek, gondolok itt a szülészetre, mind vissza fognak kerülni és a kórház működése stabil marad.

Várhatóan júniustól indulhat meg a szünetelő osztály. Érdekesség, hogy eredetileg a szakemberhiányra hivatkozva állították le január 1-től a szülészet-nőgyógyászatot, így furcsa lesz látni, hogy szegedi dolgozók járnak majd át az 50 kilométerre lévő szentesi kórházba.

Fotó: szentesi-korhaz.hu