2023.06.01., csütörtök - Tünde
Budapest: 15o - 18o
Az ország 19 megyéjében

Bajnokesélyeseket mattolt a fiatalokkal teletűzdelt salgótarjáni csapat

Fodor Orsolya, 2023. március 23. - 19:45
Bajnokesélyeseket mattolt a fiatalokkal teletűzdelt salgótarjáni csapat

Végéhez közeledik a Heves-Nógrád megyei régió 2023-as sakk csapatbajnoksága. A hét hevesi csapat mellett Nógrád megyét a Salgótarjáni Tehetséggondozó SE képviseli.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A versenysorozat nyolc együttese tíz-tíz táblán küzd meg egymással a minél jobb helyezésekért. Játéknaponként dupla fordulókat rendeznek Egerben, az Agria Plázában, és minden mérkőzés ugyanabban az időpontban zajlik – mondta el a frisshirek.hu-nak Lengyel István sakkedző.

A Salgótarjáni TSE csapata a legutóbbi dupla fordulóban hét 30 év alatti, köztük három ifjúsági korú játékossal állt ki, és mindkétszer győztek a bajnoki címre aspiráló riválisok ellen.

A salgótarjániak különös figyelmet fordítanak a fiatalok tehetséggondozására.

Az STSE-nek a Balassi Bálint Megyei Könyvtárban tartott egyesületi edzési lehetőségei nagyban hozzájárultak az eredményes szereplésükhöz, és az ifisták színvonalas oktatásához.

Március 19-én délelőtt a Salgótarjáni TSE – Egri Bolyky Bástya SE II. megmérettetés 5,5 – 4,5 eredménnyel zárult, míg délután a Salgótarjáni TSE – Hatvani SK versenyén 7,5 – 2,5-re győztünk. A hetedik, záró fordulót április 2-án rendezik, ahol a sorsolás szeszélye folytán a pillanatnyilag 37 ponttal vezető Salgótarján a 4. helyen álló Hevesi SE (32,0) csapatával, a 2. Pétervására (35,0) pedig a 4. Hatvani SK (33,5) csapata ellen vív várhatóan ádáz küzdelmet a bajnoki dobogós helyezésekért

– fogalmazott Lengyel István.

Mint mondta, a hatodik forduló után az NBII-es Egri Bolyky Bástya SE megyei különítménye 31,0, a régió legerősebb sakkbázisa, az NBI-es csapattal is rendelkező Kékesi SE megyei alakulata 30,0, Andornaktálya 27,5, az Egri Vasas pedig 14,0 ponttal rendelkezik.

A bajnoki tabella állása a Magyar Sakkszövetség honlapja alapján:

Gallai János 88 esztendősen is elszántan küzd a sikerért: legutóbb 1,5 pontot szerzett a csapatnak

Éberth Zoltán a kreatív játékával a csapat egyik legjobb pontszerzője

Hátul: Patai Tamás, Klenóczky Sándor, Kovács Veronika, Kovács Dániel, Darvas József, Kis Attila, Patai Péter 
Elől: Lengyel István, Patai József, Gallai János, Görcsi Gábor
A csapat tagjai még: Éberth Zoltán, Lenkó Csaba, Kormos József, Lukács László és Kis Viktor

Fotók: Salgótarjáni TSE