A versenysorozat nyolc együttese tíz-tíz táblán küzd meg egymással a minél jobb helyezésekért. Játéknaponként dupla fordulókat rendeznek Egerben, az Agria Plázában, és minden mérkőzés ugyanabban az időpontban zajlik – mondta el a frisshirek.hu-nak Lengyel István sakkedző.

A Salgótarjáni TSE csapata a legutóbbi dupla fordulóban hét 30 év alatti, köztük három ifjúsági korú játékossal állt ki, és mindkétszer győztek a bajnoki címre aspiráló riválisok ellen.

A salgótarjániak különös figyelmet fordítanak a fiatalok tehetséggondozására.

Az STSE-nek a Balassi Bálint Megyei Könyvtárban tartott egyesületi edzési lehetőségei nagyban hozzájárultak az eredményes szereplésükhöz, és az ifisták színvonalas oktatásához.

Március 19-én délelőtt a Salgótarjáni TSE – Egri Bolyky Bástya SE II. megmérettetés 5,5 – 4,5 eredménnyel zárult, míg délután a Salgótarjáni TSE – Hatvani SK versenyén 7,5 – 2,5-re győztünk. A hetedik, záró fordulót április 2-án rendezik, ahol a sorsolás szeszélye folytán a pillanatnyilag 37 ponttal vezető Salgótarján a 4. helyen álló Hevesi SE (32,0) csapatával, a 2. Pétervására (35,0) pedig a 4. Hatvani SK (33,5) csapata ellen vív várhatóan ádáz küzdelmet a bajnoki dobogós helyezésekért

– fogalmazott Lengyel István.

Mint mondta, a hatodik forduló után az NBII-es Egri Bolyky Bástya SE megyei különítménye 31,0, a régió legerősebb sakkbázisa, az NBI-es csapattal is rendelkező Kékesi SE megyei alakulata 30,0, Andornaktálya 27,5, az Egri Vasas pedig 14,0 ponttal rendelkezik.

A bajnoki tabella állása a Magyar Sakkszövetség honlapja alapján:

Gallai János 88 esztendősen is elszántan küzd a sikerért: legutóbb 1,5 pontot szerzett a csapatnak

Éberth Zoltán a kreatív játékával a csapat egyik legjobb pontszerzője

Hátul: Patai Tamás, Klenóczky Sándor, Kovács Veronika, Kovács Dániel, Darvas József, Kis Attila, Patai Péter 
Elől: Lengyel István, Patai József, Gallai János, Görcsi Gábor
A csapat tagjai még: Éberth Zoltán, Lenkó Csaba, Kormos József, Lukács László és Kis Viktor

Fotók: Salgótarjáni TSE