Az eger.hu beszámolja szerint az idősek otthona mellett a hajléktalan-ellátás, az értelmi fogyatékosok és az idősek nappali intézménye számára is főznek majd, valamint további kétszáz adag szociális ebédet és vacsorát készítenek el az újonnan átadott konyhában.

Ez nem valamilyen nyertes pályázatnak köszönhető, nem európai uniós forrás, hanem ez a saját költségvetésünkből, elsősorban az EKVI és az önkormányzat saját finanszírozásában valósult meg. Ez egy ilyen, válsággal terhelt időszakban különösen nagy szó, és egy szigorú, de felelősségteljes gazdálkodás eredménye

– hangsúlyozta Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere az átadón.

Már 2020-ban szerették volna elvégezni a konyha felújítását, de ez csak később történhetett meg. Most viszont már csak napok kérdése és indulhat a tüsténkedés.

Április elsején nyitunk és elkezdünk végre főzni. Ahogy a munkatársaim megtanulják a gépek kezelését, úgy tudjuk folyamatosan átvenni a külsős szolgáltatóktól a szociális étkeztetést

– fejtette ki Fehérné dr. Mészáros Helga, az Idősek Berva-völgyi Otthona intézményvezetője.

A beruházás 110 millió forintból valósult meg – a jövőben tehát ez a konyha lesz a felelős az összes szociális ebédért a városban.

Fotó: eger.hu videójának vágóképe