2023.06.01., csütörtök - Tünde
Budapest: 19o - 22o
Az ország 19 megyéjében

Pécsi mestercukrászok sikere a "Talpra Magyar!" versenyen

Sztipán Orsolya, 2023. március 22. - 10:05
Pécsi mestercukrászok sikere a "Talpra Magyar!" versenyen

Nemzeti, igazán magyaros témája volt annak a nívós cukrászversenynek, amelyen a pécsi mestercukrászok arattak szép babérokat. A "Szabadság most - Petőfi püspökkenyere ma" desszertköltemény arany minősítést és második helyezést ért el a rangos versenyen.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Pécsi cukrászok állhattak dobogóra a "Magyarország étele - Szamos Mátyás Tányérdesszert Verseny" elnevezésű cukrászverseny döntőjében. Az arany minősítést és második helyezést a Mischler cukrászda duója nyerte el.

Szabadság most - Petőfi püspökkenyere ma - ez a neve annak a tányérdesszertek, amely a cukrász verseny március 18-i döntőjében arany színű minősítést kapott - tudta meg a pecsma.hu.

Két mestercukrász, Böröcz Csaba és Böröcz Csabáné fantasztikus eredményt értek el a Felcsúton megrendezett megmérettetésen. A szakma által kiemelt versenyben arany minősítéssel díjazták a páros alkotását a döntőben, az összetett mezőnyben pedig, amely 11 fordulóból állt, a második helyezést érték el.

A feladata az volt a résztvevőknek, hogy Petőfi születésének 200. évfordulójának tiszteletére a "Talpra Magyar" tematikát is beleszőve készítsenek desszertet.

Talán nem is gondolnánk, de komolyan bele kellett ásni magukat a témába a versenyzőknek, és kutatásra, sok gondolkodásra volt szükségük ahhoz, hogy a kreációjukat megalkossák.


A pécsi páros visszament az időben egészen az 1800-as évek közepéig, és az akkori ízvilágot beleszőve, aszalt gyümölccsel készült gyümölcskenyeret készített.

A finomságban a meggy és citrom íz dominál, valamint egy látványos fogást is alkalmaztak a kreatív mesterek: Petőfire utalva meggy színű tinta és fehér csokoládéból készült toll a díszítése a desszertnek.

Aki meg szeretné kóstolni a híressé vált süteményt, annak március 27-ig még várnia kell. A pécsi Árkádban lévő Mischler Cukrászda és Bisztró, és az Erkel u.8. számnál található egységükben ettől a naptól kezdve fogadják az érdeklődő ínyenceket.