Pécsi cukrászok állhattak dobogóra a "Magyarország étele - Szamos Mátyás Tányérdesszert Verseny" elnevezésű cukrászverseny döntőjében. Az arany minősítést és második helyezést a Mischler cukrászda duója nyerte el.

Szabadság most - Petőfi püspökkenyere ma - ez a neve annak a tányérdesszertek, amely a cukrász verseny március 18-i döntőjében arany színű minősítést kapott - tudta meg a pecsma.hu.

Két mestercukrász, Böröcz Csaba és Böröcz Csabáné fantasztikus eredményt értek el a Felcsúton megrendezett megmérettetésen. A szakma által kiemelt versenyben arany minősítéssel díjazták a páros alkotását a döntőben, az összetett mezőnyben pedig, amely 11 fordulóból állt, a második helyezést érték el.

A feladata az volt a résztvevőknek, hogy Petőfi születésének 200. évfordulójának tiszteletére a "Talpra Magyar" tematikát is beleszőve készítsenek desszertet.

Talán nem is gondolnánk, de komolyan bele kellett ásni magukat a témába a versenyzőknek, és kutatásra, sok gondolkodásra volt szükségük ahhoz, hogy a kreációjukat megalkossák.


A pécsi páros visszament az időben egészen az 1800-as évek közepéig, és az akkori ízvilágot beleszőve, aszalt gyümölccsel készült gyümölcskenyeret készített.

A finomságban a meggy és citrom íz dominál, valamint egy látványos fogást is alkalmaztak a kreatív mesterek: Petőfire utalva meggy színű tinta és fehér csokoládéból készült toll a díszítése a desszertnek.

Aki meg szeretné kóstolni a híressé vált süteményt, annak március 27-ig még várnia kell. A pécsi Árkádban lévő Mischler Cukrászda és Bisztró, és az Erkel u.8. számnál található egységükben ettől a naptól kezdve fogadják az érdeklődő ínyenceket.